— Hvis noen synes det har regnet mye i dag, har de kort hukommelse.

Det sier, lett humoristisk, vakthavende meteorolog Steinar Skare. På jobben ved Vervarslinga på Vestlandet fikk han torsdag kveld inn de siste regnrapportene for dagen.

De blekner fullstendig mot den særdeles våte tirsdagen vi har lagt bak oss - og kanskje også gått inn for å glemme.

«Kun» 18,5 mm.

I de tolv timene fra klokken 08 torsdag morgen, til klokken 20 torsdag kveld, kom det «kun» 18,5 millimeter nedbør i Bergen.

Det blir en god del vind og nedbør

Steinar Skare, meteorolog

Kvamskogen hadde litt mer, men heller ikke der noe meteorologen vil skrive hjem om. Kvamskogen fikk servert 19,6 millimeter vått nedfall i samme 12-timersperiode.Fra midnatt natt til torsdag og frem til klokken 21 torsdag kveld, står Bergen registrert med 27,1 millimeter nedbør.

Ekstrem-tirsdagen

Tirsdag, nemlig, var det mer sving på sakene, med godt over 100 millimeter enkelte steder på Vestlandet.

Mest dyvått var det i Sauda, med 113,1 millimeter regn (fra klokken 08 tirsdag morgen til samme klokkeslett morgenen etter). Bergen noterte seg for rett over 75 mm. i samme tidsrom.

Våtest i Rogaland

Også torsdag er det rogalendingene som har hatt det våtest i vest, ifølge Vervarslinga. Frem til klokken 21 torsdag hadde for eksempel Liavatnet i Rogaland fått over 50 millimeter nedbør.

Prognosene for Vestlandet fremover er ikke helt lyse, for å si det mildt.

— Det blir en god del vind og nedbør på hele Vestlandet sør for Stad. Men ikke så mye nedbør som vi hadde tirsdag, sier Skare.

Han snakker om en forbigående kutt i regnbygene fredag, men bare frem til kvelden - da nedbøren kommer tilbake kombinert med vind.

Tilsvarende blir det litt bedre utpå dagen lørdag, før det så kommer nye nedbørsmengder natt til søndag.