28 år gamle Sondre Arvesen omkom på Gullfjellet da han brøt det fem mil lange løpet «Styrkeprøven Rett Vest» lørdag.

Det er det tredje dødsfallet på fem år under løpet. Arrangørene opplyser på nettsidene sine at «det er ikke noe organisert sikkerhetsopplegg. Alle deltar på eget ansvar og er ansvarlige for sin egen sikkerhet».

— En tragisk ulykke

Politiførstebetjent Norvald Bergfjord, som ledet leteaksjonen, sier at det ikke er noen grunn til å laste arrangøren av Styrkeprøven rett vest for ulykken.

— Det handler om en tragisk ulykke. Gullfjellet er et flott turområde, men det er også farlig. Det er mange bratte skrenter, og når det kommer mye nedbør, blir det sleipt og vanskelig å ferdes i, sier politimannen.

Den omkomne har fulgt et gammelt tråkk, men ikke beveget seg langs noen av de mer brukte stiene da han var på vei ned mot Unneland og må ha falt utfor en nærmere 30 meter høy skrent.

For fem år siden mistet to menn livet under den samme styrkeprøven. 28. august 2004 falt Eirik Bratland og Henning Madsen utfor Markskilfossen og mistet livet.

I ettertid kom det frem at dette løpet burde vært avlyst ut fra værforholdene. Arrangementskomiteen beklaget flere forhold rundt ulykken og måten de pårørende ble fulgt opp.