En mann fra Bergen er siktet for falsk forklaring i forbindelse med Sigrid-etterforskningen. I flere medier har den voldtektsdømte mannen stilt opp og forklart at han hørte desperate kvinneskrik s

amme natt som Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant.

Men da politiet sammenfattet hans opplysninger, oppdaget de at informasjonen han ga ikke stemte.

Kan skjule annen krim

Kriminolog og politiprofessor Leif GW Persson tror ikke løgnen nødvendigvis betyr at mannen er ansvarlig for at den 16 år gamle jenten er forsvunnet.

— Han er tidligere dømt, og bodde i området hvor politiet har funnet Sigrids eiendeler. De er ikke dummere enn at de forstår at politiet vil komme innom, sier den svenske professoren til svenske Aftonbladet.- At han lyver, kan bety at han forsøker å hindre at politiet skal oppdage andre ting som han ikke vil skal komme frem, sier Persson.

Må kartlegge hans liv

Oslo-politiet bekreftet torsdag morgen at de har siktet en mann for falsk forklaring.

— Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk uttalelse. Han er avhørt, skriver politiinspektør Hanne Kristin Rhode i en pressemelding.

Mannen er ikke siktet for selve forsvinningen, og ble løslatt etter kort tid.

Leif GW Persson mener bergenserens liv må kartlegges ned til minste detalj, selv om han nødvendigvis ikke har noe med forsvinningen å gjøre.

— At han tidligere er dømt for voldtekt, er ingen bra indikator for ham. Slike personer blir automatisk veldig interessante. Dette er ikke snakk om en forbrytelse som begås av førstegangsforbrytere, sier Persson.

Tror Sigrid er død

— Om mannen blir pågrepet og har en bil, er det her etterforskerne bør starte, mener kriminologen.

Han er overbevist om at den 16 år gamle jenten er blitt drept.

— Vanligvis når folk forsvinner, pleier de ikke å ta av seg strømpene. Sannsynligvis har hun blitt utsatt for overgrep, og blitt drept i forbindelse med det. Det viktige nå er å finne kroppen, sier Persson.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble meldt savnet etter at hun ikke kom hjem som avtalt natt til søndag 5. august.