– Slik situasjonen er nå, så har vi ikke noe som kan gi oss nok til å ta ut en tiltale, sier påtaleansvarlig Steinar Andersen til bt.no.

I slutten av januar stormet en 22 år gammel rumensk kvinne ut av en leilighet på Breistein i Åsane, oppsøkte politiet og forklarte at hun var blitt tvunget til prostitusjon.

Politiets etterforskning førte til at i alt fem personer ble fengslet mistenkt for å ha lagt til rette for menneskehandel.

Alle fem er nå løslatt og politiet er i ferd med å avslutte etterforskningen.

Politiet skal kun ta noen siste tekniske undersøkelser av biologiske spor samt sjekke noen trafikkdata på telefon, før saken blir avsluttet.

I slutten av forrige uke reiste den 22 år gamle kvinnen fra Romania tilbake til familien i hjemlandet.

– Hun ønsket ikke et siste oppsummerende avhør. Når vi ikke får det, blir det vanskelig for oss å gjøre noe mer med saken, sier Andersen.

Ligger saken an til å bli henlagt?

– Vi har fortsatt noe etterforskning som gjenstår, men det er ikke en utenkelig utgang på denne saken slik den står nå, sier Andersen.

22-åringens bistandsadvokat, Kari Hjortås, sier at 22-åringen ikke har ønsket å forklare seg for politiet fordi hun bare ønsker å komme hjem.

– Det har hun ønsket fra første dag i denne saken. Det handler ikke om motvilje. Hun er villig til å komme tilbake til Norge og forklare seg dersom politiet ønsker det, sier Hjortås.

KNUT EGIL WANG