ROY HILMAR SVENDSEN KAREN R. TJERNSHAUGEN

I dag avgjør Gulating lagmannsrett om bedriftslederen og eiendomsmekleren, som begge er siktet for voldtekt, skal løslates eller må tilbringe den kommende uken i varetektsfengsel, slik politiet ber om.

Må kartlegges

Politiet jobber nå på spreng for å kartlegge hva som skjedde og hvem som var til stede på festene hjemme hos bedriftslederen. Ifølge anmeldelsen skal begge de siktede ha hatt sex med begge jentene. I ett tilfelle skal det ha vært snakk om gruppesex.

— Et av spørsmålene som må avklares, er om de har vært flere om overgrepene, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Politiets problem er at de påståtte voldtektene skal ha skjedd for henholdsvis et halvt og et år siden, i et hus hvor det var full fest, åpen dør og masse folk til stede.

Derfor blir det ingen lett jobb å kartlegge hvem som var til stede på festene. Politiet er i gang med avhør, men utelukker ikke at saken kan ta uventete vendinger underveis.

— Ut fra de opplysningene vi har nå, er det ikke aktuelt med flere pågripelser. Men det er mulig at flere kan bli siktet og pågrepet, avhengig av hva som kommer frem i vitneforklaringene, sier Tone Midttun, etterforskningsleder for voldtektssaken.

En rekke vitner

Flere avhør vil bli gjennomført i dag.

— Det er i alle fall 10-15 vitner vi vil snakke med, og nye navn dukker opp hele tiden. Denne saken blir prioritert, og det står en god del etterforskning igjen, sier Midttun.

Lørdag ble de to mennene fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, men dommeren mente bevisene mot de to ikke var sterke nok til å forsvare fengsling. Påtalemyndigheten anket løslatelsen, som blir behandlet på nytt i lagmannsretten i dag. Både bedriftslederen og eiendomsmekleren nekter straffskyld.

Midttun legger ikke skjul på at hun mener det vil være helt galt å løslate de to.

— Det er ikke slik at vi har til hensikt å holde de to fengslet urimelig lenge. Vi ba kun om fengsling i én uke for å få avklart en del viktige ting, og har fortsatt tro på at det vil gå i orden, sier Midttun.