Bergensbanen åpnet igjen ved 18-tiden fredag kveld.

— Toget som gikk fra Bergen klokken 14.58, måtte vente tre kvarter på Myrdal stasjon før det kunne kjøre videre. Det var det første toget som gikk over skredområdet, og alle senere tog vil gå som normalt, sier informasjonssjef Arvid Bårdstu i NSB.

To til legevakt

En lokførere og en konduktør ble sendt til legevakt for sjekk etter skredet.

— De ble mørbanket og pådro seg skader i det de falt, sier Bårdstu.

Lokomotivet og de to forrerste sovevognene ble påført betydelige skader i sammenstøtet.

Det var i 00.30-tiden at nattoget til Oslo kjørte rett inn i er stort snøskred mellom Myrdal og Hallingskeid, omtrent en kilometer vest for Hallingskeid stasjon. Skredet ødela deler av et snøoverbygg.

Ingen av de 150 passasjerene ble skadd, og de ble i løpet av dagen fraktet til Bergen eller Oslo.

— Gutten vår sov litt og gråt litt. Det er alltid vanskelig å reise med barn når slikt skjer, sier Ahmed Hiwa til bt.no. Han fulgte nattoget tilbake til Bergen i morges sammen med sine kone og deres barn.

Han forteller at det var kaldt i løpet av natten.

Familien var på vei til Göteborg med tog da nattoget fra Bergen til Oslo kjørte inn i snøskredet i Grøndalen vest for Hallingskeid stasjon. De valgte å bli med vognene som ble trukket løs, tilbake til Bergen i stedet for å ta buss videre fra Voss til Oslo.

Skryter av NSB

— NSB har lovet oss fly videre fra Bergen til Göteborg i dag. Da taper vi ikke så veldig mye tid, sier Ahmed Hiwa. Med to kofferter går han rolig av toget på jernbanestasjonen i Bergen, tilbake på samme sted 10 timer etter at han gikk på nattoget fra Bergen.

Servicene har vært god om bord i toget, forteller han. NSB har gjort sitt beste for å ta seg av passasjerene. Ingen av dem ble skadet da toget kjørte inn i snøskredet.

— I løpet av natten fraktet vi alle passasjerene over i de bakerste vognene og fikk brakt opp et diesellokomotiv fra Voss. Toget ble trukket vestover. De som ville fortsette til Oslo fikk tilbud om busstransport fra Voss, de øvrige ble med toget tilbake til Bergen, opplyser Bårdstu.