For Hyper-Active derimot ble annenplassen nesten som en dobbeltseier.

— Vi har aldri før klart å holde laget samlet frem til finalen, forteller to av de hyperactive, Conny og Christina Tvedt.

— De Hyper-Aktive representerer Studio Actives treningssenter på Laksevåg og Sandsli, forteller jentene. Christina debuterte på dragebåt i år, mens Conny var med for andre gang.

— Vi vant mot Åsane Treningssenter. Det var en skikkelig prestisjeseier for oss, stråler jentene. - Vi stiller helt sikkert til neste år, legger de til.

Alle mann alle!

Sjøforsvarets folk gikk i sjøen. Alle mann alle! Som de sier i det militæret.

— Ka ska vell de med båtar! skriker speakeren. Her er det om å gjøre å vise at de behersker alle sider ved det våte element.

André Ringdal er søkkvåt og fornøyd. Dessuten er han båtens coach og sjef ved Skole for fysisk fostring på KNM Tordenskjold. Med ti pokaler innom rekken hadde laget en del å forsvare.

— Det hadde vært litt kjedelig om vi tapte, medgir André.

— Men det hadde sikkert vært kjekt for de andre lagene. For seiersfølelsen er virkelig kjekk den, slår han fast.

— Vi er ikke best in show akkurat. Sånn sett er nok vi litt kjedelige, innrømmer han.

Tar dere seieren på ren rutine hvert eneste år?

— Nei så nonchalante er vi ikke. Det er like spennende hver gang, forsikrer André.

— Vi har dessuten nye folk på båten hvert år, legger han til.

Innerst i Vågen

— Vi skal snu arrangementet neste år. Da blir målområdet innerst i Vågen. Det forteller Finn Borchgrevink, arrangementsleder for Dragebåtfestival AS.

— Det gir oss et bedre målområdet. Der kan folk kan sitte ned og slappe av. Det er ikke alle som holder ut til finalen, så under premieutdelingen blir det ganske tynt i rekkene, legger han til.

Premierepertoaret er kraftig utvidet de siste to årene. Nå er det både Best in show, kostymepriser og flere bransjevise priser.

— Vi premierer en uhøytidelig atmosfære. Padling er det aller enkleste. Det er viktig at folk har det gøyt. Vi trenger de som kan lage ablegøyer og skape festivalstemning, mener Finn.

- Ka ska vell de med båtar! Sjøforsvarets Skole for fysisk fostring gikk i vannet etter å ha halt i land sin ellevte dragebåtpokal. (Foto: Tor Høvik)