Fredag pågrep politiet to rumenere på henholdsvis 45 og 33 år mistenkt for omfattende tyverier i Bergen den siste uken. De to ble pågrepet etter at politiet fikk melding fra en person som plutselig følte seg omringet av det han kalte for en flokk med østeuropeere på bryggen. Han fulgte etter dem og meldte deretter fra til politiet. Han oppdaget også at noen hadde forsøkt å åpne ryggsekken hans.

Politiet har siktet de to rumenerne for åtte tyverier i Bergen sentrum den siste tiden.

— Dette er tyverier som er begått både mot turister og bergenserne, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til bt.no.

I tillegg er den eldste av de to rumerne også siktet for tyverier begått på Østlandet.

— Vi mistenker dem for å være en del av en profesjonell gruppe som reiser rundt i landet og lever av tyverier, sier Christoffersen til bt.no.

Christoffersen reagerer på at noe av det første de to rumerne gjorde etter pågripelsen var å gripe til et visittkort med navnet på en advokat.

— Det virker som de har alt klart og forberedt, sier Christoffersen til bt.no.

Rumenernes forsvarer, Ruben Kløvfjell, sier til bt.no at han ikke har forsvart de to siktede før, men at firmaet hans tidligere har forsvart flere sigøynere i liknende saker.

Overfor politiet har de to forklart at de er i Bergen fra et av Romanias TV-selskaper. De har også forklart at de er medlem av en rumensk sang- og dansegruppe.

I dag ble begge rumenerne fremstilt for fengsling i Bergen tingrett. De to rumenerne nekter begge for å ha noe med tyveriene å gjøre, og tar siktelsen om grovt tyveri svært tungt.

Aktor Rudolf Christoffersen fikk medhold i kravet om fengsling for de to. 45-åringen ble fengslet for fem uker, mens 33-åringen ble fengslet i en uke. Aktor fikk ikke medhold i kravet om brev- og besøksforbud. Begge de to påkjærte kjennelsen om fengsling.