— Vi fikk fire konkrete tips rett i etterkant av at bildet kom ut i media, og så fikk vi flere utover tirsdag ettermiddag og kveld.

Basert på bildet ba politiet om tips både om biltype, kjennemerke og sjåfør - og bilens ferd fra Nyborg mot Haukås, der voldtekten av tenåringsjenten skal ha skjedd.

— Vi jobber videre med flere av tipsene fra tirsdag, og jeg vil betegne dem som interessante. Vi har fått nyttig informasjon. Men det er for tidlig å si om disse tipsene vil bringe oss videre i etterforskningen, sier Nils Inge Romslo, etterforskningsleder ved politiet i Bergen nord.

- Gebrokkent

Pirattaxi-sjåføren som er anmeldt for voldtekt har politiet bare et vagt signalement av.

— Det er opplysninger om utenlandsk opprinnelse, og at han snakket engelsk og gebrokkent norsk, sier Romslo.

Han vil ikke si noe konkret om innholdet i tipsene, eller om noen av dem peker seg ut som spesielt interessante.

Politiet har heller ikke kommet noe nærmere en klar identifisering av biltypen og fargen, og velger fortsatt å snakke om et «rødt/burgunderrødt kjøretøy».

— Vi har fått tips, men ønsker fortsatt flere, presiserer Romslo.

Kjørte fra sentrum

Det var tirsdag politiet valgte å gå ut med bildet av pirattaxien, som angivelig er åsted for voldtekt.

Den 18 år gamle jenten har forklart at hun ble voldtatt av sjåføren inne i bilen, etter at hun og en venn praiet bilen i Bergen sentrum natt til lørdag.

Vennen gikk av på Esso-stasjonen på Nyborg i Åsane, og deretter skal sjåføren ha kjørt videre med jenten - for så å voldta henne. Den anmeldte voldtekten skal ha skjedd i nærheten av Shell-stasjonen på Haukås.

Voldtektssaken opptar nå det meste av ressursene til Åsane-politiet.

— Det er denne saken vi konsentrer oss om nå. I denne straksfasen av etterforskningen blir de fleste andre saker satt på vent, sier Romslo.

Politiet i Åsane tar imot tips i saken på telefon 55 25 55 00.