Jentene har forklart at de klarte å vri seg unna i siste liten og legge på sprang. Hendelsen fant sted i Strandgata i Florø klokken 23.36 lørdag kveld, like ved Hjørnevikbua.

Ifølge politiet skyldes det hele en misforståelse.

— Hittil er det lite som tyder på at dette er et forsøk på kidnapping. Politiet kjenner identiteten på gjerningsmennene, sier operasjonsleder Leif Bell ved Sogn og Fjordane politidistrikt til VG Nett.

«En hvit varebil kjørte opp på siden av de to, og to menn kom ut og forsøkte å dra dem inn i bilen,» sto det først i politiets logg.

— De to jentene var aldri inne i bilen. De begynte å løpe, og behøvde ikke å løpe langt, sier operasjonsleder Hans Petter Harlem ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet ble varslet om lag tre minutter etter hendelsen.

Episoden skjedde midt i Florø sentrum, og det var flere vitner til episoden.

— Jentene var i sentrum da det dukket opp en bil og døren gikk opp. Ut kom flere festglade menn som spurte jentene om de ville bli med på fest, forteller en kilde til VG Nett.

Mennene skal av flere ha blitt oppfattet som litt bryske, men ifølge politiet var det ingen fysisk kontakt mellom mennene og jentene.

Midt i sentrum

Begge mennene var lyse i huden og snakket norsk. Ifølge jentene var de mellom 30 og 40 år gamle. Jentene dro ikke kjensel på mennene.

Forsøk også ved Stavanger

Torsdag kveld ble det meldt om en svært lik hendelse på Sola utenfor Stavanger. Også der skal en ung kvinne ha blitt forsøkt dratt inn i en hvit varebil. Her ble gjerningsmennene beskrevet som østeuropeere som snakket gebrokket norsk.

Politiet vet ennå ikke om det er noen sammenheng mellom de to sakene.

— Vi kjenner til hendelsen utenfor Stavanger, og kan ikke utelukke at sakene henger sammen, sa operasjonsleder Harlem tidligere.

En lignende hendelse ble også registrert i Narvik onsdag kveld. Også der ble en jente forsøkt dratt inn i en lys kassebil.

Her er åstedet i Florø:

Åstedet på Sola ligger like sør for Stavanger: