Politiet har pågrepet to albanske menn på 35 år og siktet dem for menneskehandel.

Saken begynte forrige fredag, da politiet fikk en telefon fra en kvinne i det nigerianske prostitusjonsmiljøet. Hun fortalte at hun hadde blitt truet på livet av en av de to mennene.

— Skal drepe deg

— Dersom du ikke skaffer henne en plass å stå, så skal jeg drepe deg og alle de andre som står her, skal mannen ha brølt til den nigerianske kvinnen som sto i C. Sundts gate sammen med en gruppe andre kvinner.

Hun skal ha blitt livredd og ringt politiet og fortalt om truslene. Da politiet kom til stedet, fant de en 19 år gammel forskremt albansk jente blant de andre mer etablerte prostituerte.

Tenåringsjenten var utstyrt med et pass som viste seg å være falskt, og ble tatt med inn til avhør.

Politiets teori er at de to mennene på 35 år, skal ha fraktet 19-åringen fra Albania til Norge. Her skal hun straks ha blitt utnyttet til å selge seksuelle tjenester. Politiet mener de to har utstyrt henne med en egen mobiltelefon og at de har kjørt henne rundt for å selge seksuelle tjenester. Dette skal ha pågått siden begynnelsen av september til politiet aksjonerte før helgen.

- Skulle stå på ski i Bergen

Den 19 år gamle kvinnen har foreløpig nektet for at hun har solgt seksuelle tjenester, men har forklart politiet at hun skulle til Bergen som turist for å stå på ski.

Politiet har regnet dette som svært usannsynlig. De reagerer på at hun med svært lite penger, uten plan for hvor hun skulle bo, i det hele tatt har klart å komme seg hit.

Advokat Beate Hamre er bistandsadvokat for 19-åringen.

— Jeg kan bekrefte at jeg har henne som klient, men ønsker foreløpig ikke å uttale meg om saken, sier hun.

Løslatt av tingretten

Begge de to mennene, som ble fremstilt for fengsling i går, ble løslatt av Sorenskriver Jan Ivar Brønn i Bergen tingrett.

Politiet ba om oppsettende virkning, noe som betyr at de to må sitte bak lås og slå frem til Gulating lagmannsrett har behandlet politiets anke. Det skjer i løpet av uken.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen ønsker ikke å uttale seg om saken, heller ikke om hvordan han forholder seg til rettens avgjørelse om å løslate de to.

— I denne saken vil det være svært uheldig dersom bevis skulle gå tapt, sier politiadvokaten.

Advokatene Fredrik Verling og Arild Dyngeland forsvarer de to 35-åringene.

— Jeg ønsker ikke å kommentere saken, siden den har gått for lukkede dører. Jeg konstaterer bare at retten ga meg medhold i at det ikke er grunn til å mistenke min klient, sier Dyngeland.

— Det virker som politiet har en tynn sak, i alle fall i forhold til min klient, sier Fredrik Verling.