Mannen i 40-årene har i politiavhør innrømmet at han klemte jenten, som gikk tur med hunden sin på en sti i Alvøskogen mandag kveld. Han nekter imidlertid for å ha gjort noe ulovlig.

Jentens far forteller en annen historie.

— Hun sprang bort fra mannen og ringte meg, helt i fistel. «Det er en mann som har tatt på meg,» sa hun.

Sjekking og kyssing

Faren kontaktet umiddelbart politiet, som søkte med hunder og klarte å finne frem til mannen. Han ble raskt pågrepet, men fikk slippe fri straks politiet hadde notert navnet hans.

Jenten har forklart at mannen forsøkte å sjekke henne opp i skogen. Han begynte å beføle henne på baken og kysse henne, noe hun ga uttrykk for at hun ikke likte.

— Da hisset han seg opp og sa at hun ikke likte utlendinger, sier jentens far.

Datteren hans våger ikke lenger å gå tur med hunden etter hendelsen.

Faren håper at alle som har informasjon om denne og lignende hendelser i Bergen Vest, kontakter politiet og forteller det de vet.

Neppe sexovergrep

Politiet etterforsker hendelsen, og har ennå ikke tatt stilling til om mannen skal straffeforfølges.

— Han har innrømmet å ha hatt fysisk kontakt med jenten. Han hevder det var en klem, mens hun har oppfattet det som beføling, sier politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen Vest politistasjon.

Politiet har kalt inn jenten til et nytt avhør for å få klarhet i nøyaktig hva som har skjedd. Mannen har neppe gjort seg skyldig i et seksuelt overgrep, men det er mulig at handlingen rammes av forbudet mot frihetsberøvelse eller skremmende oppførsel, etter det bt.no forstår.

Mannen som er mistenkt i saken, er bosatt i bydelen. Hendelsen fant sted på en smal sti ved sørenden av Småvatnet.