Det sier politiadvokat Katharina Fenc Nesse, som skal føre politiets sak under varetektsfengslingen av jenten i i Bergen tingrett tirsdag.

Politiet vil kreve at jenten fra et rusmiljø settes fire uker i varetekt.

— Veldilg alvorlig

De mener at hun, sammen med andre, i to tilfeller har gått inn i boliger, tatt med seg bilnøkler og så kjørt av gårde med bilene.

I det tredje tilfellet mener politiet at jenten har vært med å rappe en bil som sto med nøklene i, utenfor Lagunen i Fana.Tyveriene har skjedd i perioden fra mars til august i år, to av dem nå nylig.

— Vi ser veldig alvorlig på dette. Det er også derfor vi går til det skrittet å varetektsfengsle en ung, tidligere ustraffet jente, sier Fenc Nesse.

— Når tyver går inn til folk og er ruset, kan de være ganske uberegnelige. Heldigvis har ingen truffet på tyvene i disse sakene.

I tillegg til de tre biltyveriene, må tenåringsjenten også svare for en rekke andre forhold - totalt 17 narkotika- og vinningssaker fordelt over en siktelse på tre sider.

Populær modus

Å gå inn i hus mens folk er hjemme, på jakt etter bilnøkler, er blitt en populær modus for biltyver den senere tiden.

Senest lørdag var det varetektsfengsling i en tilsvarende sak.

— Det er dessverre blitt sånn at folk bør låse dørene selv om de er hjemme, sier Fenc Nesse.

Det er under en uke siden politiet i Fyllingsdalen gikk ut og ba hjemmeværende folk låse dørene sine. Oppfordringen kom etter minst fem tilfeller der tyver hadde gått inn i hus og stjålet bilnøkler fra gangen.

Funnet igjen

De tre stjålne bilene som den 19-årige jenten tirsdag blir konfrontert med i retten, ble alle funnet igjen relativt raskt av politiet.

— Det er flere personer fra rusmiljøet som holder på med slike biltyverier for tiden. Men de opptrer ikke nødvendigvis sammen, sier Fenc Nesse.