Lørdag kveld fikk politiet i Hordaland en melding om at en 15 år gammel jente hadde blitt antastet og slått ned i Fyllingsdalen. Mandag formiddag står politiet fremdeles uten spor etter gjerningsmannen.

15-åringen var på joggetur rundt Tennebekktjernet i Kanadaskogen da hun skal ha blitt overfalt ved 22.30-tiden.

— Slått i ansiktet

Søndag gikk politiet ut og etterlyste tips i saken.

«Jenten ble overrasket av en mann som kom ut på turstien. Han skal ha tatt tak i henne og blant annet ha slått henne i ansiktet,» heter det i en pressemelding fra Hordaland politidistrikt.

Jenten klarte å komme seg løs fra gjerningsmannen før hun løp fra stedet. Den ukjente mannen skal ha løpt i motsatt retning, mot Fyllingsdalen.

Politiet etterlyser tips i saken. Den antatte gjerningsmannen skal være mellom 20 og 35 år gammel, og av ukjent nasjonalitet.

Han skal ha vært mer enn 180 centimeter høy, og var iført en mørk hettegenser eller jakke.

— Folk som har vært i området, eller som har sett personer som kan svare til dette signalementet, må gjerne ta kontakt med oss, sier operajonsleder Erik Gjesdal.

Politiførstebetjent Kjersti Opdahl sier til BT mandag at de også ønsker kontakt med andre som har opplevd lignende hendelser i området, men ikke meldt dette til politiet.

Etterlyser turgåer

Politiet ønsker også å komme i kontakt med en mannlig turgåer som ble observert i det samme området lørdag kveld. Denne personen kan sitte med viktig informasjon, opplyser politiet.

«Fornærmede har opplyst at hun traff en turgåer i samme område like forut for hendelsen. Denne turgåeren hadde med seg en hund. Vedkommende gikk i samme retning som gjerningsmannen løp etter hendelsen.», heter det i pressemeldingen.

Bergen vest politistasjon har opprettet sak på forholdet og etterforsker videre.

Tips kan varsles til politiet på telefonnummer 55518500 eller 02800.