BT ble kontaktet av jentens mor torsdag. Hun er opprørt over det som datteren hennes fortalte kvelden før.

Jenten ventet på to venninner utenfor Hulen. Sammen skulle de gå over Nygårdshøyden til sentrum. Klokken var da cirka 18.45, ifølge moren.

— Skubbet i henne

— Mens hun sto der og ventet, kom det en gjeng ned fra Nygårdsparken. De var litt støyende, og min datter valgte å bevege seg litt unna. De begynte å rope til henne og gikk mot henne. De var seks menn, noen av dem drakk øl. Min datter fortalte at hun var sikker på at de hørte hjemme i rusmiljøet i Nygårdsparken, sier moren.

Ifølge henne var det ingen hjelp å få, ettersom datteren var alene i gaten med mennene. Moren holder det for helt usannsynlig at datteren har diktet dette opp.

— Min datter fortalte at mennene stilte seg rundt henne og hindret henne fra å gå videre. De kom helt opp i ansiktet hennes, skubbet litt på henne og spurte om hun «ville ha dop» eller om hun «ville ha kuk», forteller moren.

Politiet: - Svært alvorlig

Bengt Angeltvedt, leder for Patruljeseksjonen på Bergen sentrum politistasjon, sier de er informert om hendelsen, som de anser som svært alvorlig.

— Dette er en problemstilling vi har jobbet med lenge, men det er lenge siden vi har hørt om noe så konkret som dette. Når vi hører om slike hendelser, må vi reagere, sier han.

Han sier at volds- og sedelighetsseksjonen vil ta over saken. De vil ta kontakt direkte med jentens mor.

— Jeg har stor forståelse for at en 13 år gammel jente opplever dette som veldig skremmende. Slikt skal vi ikke ha noe av, sier Angeltvedt.

- Min datter er veldig redd

Morten forteller videre at datteren fikk tatt frem mobiltelefonen og slo et nummer som hun sa var til politiet. Da løste det seg, og mennene dro.

Hun har bodd med sin familie på Møhlenpris i en årrekke og sier at de aldri har følt seg truet av folk fra miljøet i Nygårdsparken.

— Denne hendelsen gjorde min datter veldig redd. Vi bruker parken og har alltid følt oss trygge på Møhlenpris. Torsdag var min datter redd for å gå til skolen. Det var mørkt da hun gikk. Jeg velger å tro at denne gjengen bare yppet seg overfor en ung jente, de ville skremme henne litt. Men hva om de er i stand til å gjøre mer? Hva om de hadde dratt henne med inn i en leilighet? Hva kunne skjedd da, spør moren.

Hun forteller at datteren var redd for å bli voldtatt, til tross for at det skjedde kort vei fra hjemmet og i et område hvor mange ferdes og føler seg trygge.

Kontaktet politiet

Moren har kontaktet Møhlenpris velforening og politiet. Velforeningen ser svært alvorlig på saken og har også kontaktet politiet på eget initiativ.

— Dersom gjerningsmennene har tilknytning til rusmiljøet i Nygårdsparken, illustrerer dette at det er problematisk å ha et rusmiljø i umiddelbar nærhet til et bomiljø. Det går daglig mange mennesker fra miljøet i parken forbi Hulen, til Bunnpris-butikken og Puddefjordsbroen. Vi ønsker mer politi i og rundt Nygårdsparken, sier Grethe Gullhaug, leder i velforeningen.

— Slutter beboerne på Møhlenpris å gå gjennom øvre del av parken, har de narkomane den for seg selv. Det er det ingen som ønsker, legger hun til.

Forventer handling

Gullhaug forteller at både hun og velforeningen er bekymret over utviklingen.

— Det forhold at det stadig oftere kommer nye stoff i omløp med ukjente virkninger, er også skremmende. Torsdag kontaktet jeg politiet om denne konkrete saken. Jeg regner med politiet tar den på alvor, og det bør også politikerne gjøre, sier Grethe Gullhaug.