En paragliderpiliot falt ned like nedenfor Hangurstoppen på Voss. Fra toppen av fjellet kunne han uskadet følge med på redningsaksjonen etter det som politiet lenge trodde var en annen pilot som hadde lidd samme skjebne.

Mannen, som ønsker å være anonym, sier krasjen var svært dramatisk.

— Jeg visste det kunne bli fatalt. Heldigvis traff jeg noen trær, og ikke steinuren. Det er bare snakk om flaks, sier han til bt.no.

Så den samme krasjen

Han fikk hjelp av paragliderkollega Audun Eskeland Rimehaug. Ingen av de to mennene har sett en til paraglider styrte i nærheten. De visste derfor lite om den omfattende redningsaksjonen som var satt i gang, der de kom ruslende opp mot toppen med paragliderskjermen over skulderen.

— Vi har en liten mistanke om at to innringere har sett det samme, men varslet på ulikt tid. Politiet sier de må være helt sikre på at det ikke er to, før de avslutter søket, sier Rimehaug til bt.nos reporter på stedet.

Lenge trodde redningsmannskapene at det var to paraglidere som hadde krasjet uavhengig av hverandre. Rimehaugs antakelse viste seg imidlertid å være rett. Flere innringere hadde varslet om den samme krasjen, men ved 15-20 minutters mellomrom. Redningsmannskapene tok derfor ingen sjanser før de hadde lett gjennom hele området. Aksjonen ble avblåst etter en times tid, og alle redningsetatene er nå dimmitert.

Svært ulendt terreng

Krasjen fant sted i svært ulendt terreng. Lokale redningsmannskaper tok seg opp fra Hangursbanen, mens personell fra luftambulansen tok seg ned fra toppen.

— Piloten ble hengende fast i et tre, men kom seg ned på bakken uten vår hjelp. Han er uskadet, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Den alpine redningsgruppen til Bergen brannvesen ble sendt i retning Voss for å bistå, men er nå kallet tilbake.

All sportslig aktivitet i området er foreløpig innstilt grunnet den omfattende redningsaksjonen.

Se våre webkamera fra Hanguren øst og Hanguren sør.

ULYKKE: Redningsmannskaper tar seg nå opp Hangursbanen for å komme til den paragliderpiloten. Han skal ha krasjet inn i noen trær i stor hastighet.
Arne Hofseth