Den ferske politimesteren møtte aviser, radio og tv på en pressekonferanse i dag.

— Folk vil bli skuffet hvis de tror at jeg vil innta en posørrolle. Det ligger ikke for meg, sier Auglend.

Han forteller at han har fått flere spørsmål om han som politimester vil være som Rolf B. Wegner eller Vidar Refvik.

— Det er få andre byer der politimesterens gjøren og laden vekker større interesse. Mitt svar må være at jeg vil forsøke å velge noe midt i mellom, sier politimester Auglend.

— Bergensere har sans for festivitas og det lett høystemte. Politimesteren har selvfølgelig en rolle på arrangementer ute i det offentlige rom, og da skal jeg være der, sier Auglend og nevner dagens åpning av Hurtigruteterminalen som eksempel.

Men i stedet for å bruke lørdager og søndager på spasertur over Torgallmenningen og Torget, vil Auglend prioritere å få politipatruljer ut blant folk. På pressekonferansen la han særlig vekt på nødvendigheten av forebyggende arbeid.

— Vi skal øke oppklaringsprosenten. Flere vil bli tatt, og når de blir tatt skal de få raskere saksbehandling, sier Auglend.

bt.no har spurt fem på gaten om hva de synes en politimester skal være for Bergen. Les hva de svarer. Fem på gaten om ny politimester

<b>LIKER BERGENSERE:</b> - Jeg oppfatter bergensere som særdeles elskverdige og hyggelige. Jeg har holdt ut med en i 26 år, smiler den nye politimesteren i Hordaland, Ragnar L. Auglend. FOTO: ANE BØRHAUG