Det mener Nordhordland tingrett, som nå har dømt 39-åringen til fengsel i 90 dager. 16. desember i fjor gikk han inn på politihuset i Bergen sentrum. Han hadde en flaske med bensin og en lighter.

— Jeg vil ha rettferdighet

Retten mener han truet to politimenn til å tilbakebetale over 38.000 kroner som var beslaglagt fra ham. Han var løslatt fra arrest dagen før, og da ba han om å få pengene. Han fikk beskjed om å oppsøke politikontoret som hadde gjort beslaget.

— Jeg vil ha pengene, jeg vil ha rettferdighet, jeg vil gå til retten, sa han mens han holdt en flaske bensin i venstre hånd og en lighter i høyre, ifølge dommen.

Aksepterer dommen

Retten mener han truet med å sette fyr på seg selv for å få politiet til å gi ham pengene som var beslaglagt. Han er dømt etter straffeloven paragraf 128 for å ha truet politiet til å gjøre en tjenestehandling.

I retten argumenterte forsvareren med at mannen ikke hadde til hensikt å true og at han var i en svært vanskelig situasjon, da han sto uten penger, bosted og ID-papirer etter å ha vært pågrepet.

— Vi ser at retten har merket seg de spesielle omstendighetene, og min klient har bestemt seg for å godta dommen. Han har sittet i varetekt og har rundt 30 dager igjen å sone, sier Rolf Knudsen.

- Svært alvorlige trusler

Han ble også dømt for dokumentforfalskning og for å ha oppgitt uriktig personalia til politiet. De to siste forholdene erkjente han straffskyld for.

Politifolkene sa i retten at de var redd for at opptrinnet skulle ende med brann og eksplosjon, og de opplevde ham som svært truende og farlig i forhold til egen sikkerhet.

«Handlingen førte til en omfattende og ressurskrevende utrykning av personell fra nødetatene og politi. Retten vurderer truslene som svært alvorlige da de også satte andres liv i fare», heter det i dommen.