— Dette er helt forferdelig, forteller Horneland.

Lørdag formiddag rykket brannvesenet ut til den fem måneder gamle boligen i Sagvåg på Stord. Da hadde familien selv allerede startet slukningsarbeidet.

- Kjente røyklukt

  • Lørdag morgen gjorde jeg rent i kattesanden, og åpnet vinduet for å få gjennomtrekk i rommet hvor kassen sto. Da jeg gikk ut på kjøkkenet for å lage frokost, kjente jeg sterk røyklukt, forteller Horneland.

Hun forsøkte å lokalisere det hun fryktet var en brann, men det viste seg å være vanskelig. Da hun åpnet gatedøren, så hun flammene som spredte seg raskt.

— Plutselig var flammene oppi taket. Det er et syn jeg er redd for at jeg aldri vil glemme, sier Horneland.

Både Horneland og hennes mann klarte delvis å slukke brannen. Også naboen kom ilende til for å hjelpe. Da brannvesenet kom på stedet, måtte de rive deler av bordkledningen for å få slukket skikkelig.

Fraktet til sykehus

Familien på tre ble fraktet til sykehuset for brann— og røykskader.

— Det er forferdelig at noe slikt skal skje med et så nytt hjem, sier Horneland, som nå har fått tak over hodet av et lokalt hotell.

— Vi vet ennå ikke hva årsaken til brannen var, forteller Horneland.

I forrige uke var et selskap på befaring i huset for å se på det elektriske anlegget.

— Vi ble fortalt at spotlightene i taket var veldig varme, og at disse måtte undersøkes nærmere. Men jeg vil ikke spekulere i om dette var årsaken til brannen, sier hun.

Brannen ble meldt klokken 10.29.

— Det kan se ut som en ulykke eller et uhell, så vi undersøker hvordan dette har skjedd, forteller Øyvind Haga i politiet på Stord.