Informasjonen skal han ha fått i luftegården. Olsen (26) er en av tre menn som står tiltalt for drapet på oljearbeider Øyvind Bjarte Madsen i Åsane 19.april 2000. Under andre dag av ankesaken i Gulating lagmannsrett sier Olsen at han vet hvem drapsmannen er, og at han har fått informasjonen av sin medtiltalte Tor Helge Flaten (27), en dømt voldsmann.

— Pratet i luftegården

— Jeg vet hva som skjedde i hytten (Madsens hjem, red.). Flaten fortalte meg det i luftegården like før jeg ble sendt til Ila. Jeg vet hvem som skjøt, forklarte Olsen torsdag ettermiddag.

Han ville imidlertid ikke oppgi hvem gjerningsmannen skal være, selv etter gjentatte oppfordringer fra aktor Gert Johan Kjelby.

— Den som skjøt, bør få mulighet til å fortelle det selv. Jeg har snakket med advokaten min, og vi er kommet frem til at det er best. Det var visst et uhell. Pistolen gikk av, jeg tror det var noe sånt. De hadde tatt frem pistolen for å skremme ham, forklarte Olsen.

- Vet ikke hvor pistolen kom fra

Olsen hevder imidlertid at han ikke vet hvem som hadde pistolen med seg til stede, eller hvor den kom fra.

Olsen, som politiet mener var hjernen bak drapet, påstår selv han bare hadde bedt en av sine medtiltalte om å gi Madsen noen "flatnever", som en tjeneste til en MC-mann i Oslo. Madsen skyldte denne MC-mannen om lag 350.000 kroner, ifølge Olsen.

Jarle Olsen og hans forsvarer Helge Wesenberg.