Den 29 år gamle mannen og kameraten hans var ute for å prøve sistnevntes nye Opel Calibra ved 20.30-tiden i går kveld, da 29-åringen mistet kontroll over bilen like ved Bjorøy skole. I en høyresving skar bilen skrått over veien, braste utfor, og ble liggende fastklemt mellom murkanten og et bjørketre. En anonym forbipasserende bilist fikk varslet politiet.

— Meldingen vi fikk inn var rimelig dramatisk. Den gikk ut på at en bil hadde kjørt utfor veien ved Bjorøy skole, at to personer satt fastklemt, og at det brant under bilen, forteller operasjonsleder Kjell Tore Aarnæs ved Hordaland politidistrikt.

Innen politi og ambulanse kom til stedet, hadde imidlertid de to mennene klart å komme seg ut av bilvraket på egen hånd.

Passasjeren, som også var eier av bilen, ble fraktet til legevakten med lettere skader. Han klaget over smerter i ryggen, og skal også ha fått et stort kutt i ansiktet av glassbiter fra frontruten.

Bilføreren, 29 år gamle Jonny Bjorøy, kom derimot fra det hele med kun noen skrammer i ansiktet.

Han tar all skylden for ulykken på seg selv.

— Det var ren uoppmerksomhet fra min side. Jeg satt og fiklet med noen cd-plater. I tillegg var det glatt på veien. Da jeg prøvde å bremse opp, skjedde det absolutt ingenting, fortalte Bjorøy til BT på ulykkesstedet.

Samtidig som han er lettet over at det gikk så bra med dem, klarer han ikke skjule fortvilelsen over å ha vraket kompisens Opel.

— Han hadde nettopp kjøpt den bilen, sier Bjorøy, mens han studerer bilvraket som ligger badet i blålys og sagspon.

Politibetjent Bjørn Nesheim ved Fjell og Sund lensmannskontor mener de to kan være lettet over at det gikk så bra.

— Vi må si at de hadde hell i uhellet. Hvis ikke treet hadde vært der og stoppet bilen, kunne de fort ha veltet og blitt liggende på taket. Hvis det da også var brann under bilen, kunne det hele blitt veldig stygt, sier Nesheim.

Fartsgrensen på stedet er 50 kilometer i timen. Det var ingen øyenvitner til ulykken. Politibetjent Nesheim understreker at det ikke foreligger mistanke om promillekjøring. Likevel valgte politiet å inndra førerkortet hans.

— Årsaken er at vi mistenker føreren for både å ha vært uaktsom, og for å ha holdt for høy fart da ulykken skjedde. Det siste har han også innrømmet, sier politiadvokat Lise Gro Pharo til BT. Det er ikke mer enn 14 dager siden forrige trafikkulykke på Bjorøy, da en beruset bilist kolliderte i stor fart inne i Bjorøytunnelen.

— Disse to ulykkene kan tyde på at det kjøres hardt på Bjorøy på kveldstid. Vi må tydeligvis intensivere antall kontroller der ute, sier politibetjent Bjørn Nesheim.

GLATT FØRE: - Da jeg prøvde å bremse opp, skjedde det absolutt ingenting, sier den 29 år gamle sjåføren, som innrømmer at han var uoppmerksom på Bjorøy i går.<p/>FOTO: HELGE SKODVIN