Det blånekter mannen for. — Jeg har aldri vært voldelig, hevder han. I Bergen tingrett bruker den drapstiltalte 41-åringen enhver anledning til å nekte for at han er voldelig, samt gå til angrep på de sakkyndige rettspsykiaternes konklusjoner om ham.

— Psykiaterne aner ikke hva de snakker om. Det er ikke meg de skriver om i rapporten sin, det er en helt annen person. De prøver bare å bygge et falskt bilde av meg, sa tiltalte i et av sine mange utfall mot de sakkyndige.

- Skrøt av vold

Årsaken er at de sakkyndige tegner et bilde av tiltalte som ekstremt sjalu, manipulerende totalt likegyldig overfor andres følelser.

To sentrale vitner hevder at tiltalte overfor dem nærmest har skrytt av voldsgjerninger i ungdommen.

— Tiltalte satt hjemme med Hanne Kristine og fortalte til oss at han hadde skåret ørene av en mann som ikke ville holde seg unna niesen hans, forteller en av Hanne Kristine Olsens beste venninner til BT.

Andre personer har fortalt til politiet at 41-åringen påstår at han har vært terrorist.

— Jeg har drept mennesker, skal han ha sagt til en kvinnelig kollega.

Varsler hard skyts

I retten i går avviste 41-åringen kontant disse påstandene, som er tatt med i de sakkyndiges rapport.

— Det er første gang jeg hører noen historie om at jeg skulle vært terrorist, og at jeg skal ha skåret ørene av noen. Noe sånt har jeg ikke gjort. Jeg har aldri vært voldelig, og jeg har aldri lagt hånd på Hanne Kristine, poengterte han.

Mannens forsvarere, advokatene Odd A. Drevland og Torstein Røed, varslet allerede i går at de vil gå svært hardt ut mot rettspsykiaterne når de i neste uke skal svare for sine konklusjoner.

— Rapporten deres er tendensiøs. Enkelte personers påstander blir ubetinget betraktet som sannheter. Vi har en god del spørsmål vi vil ha svar på, sier advokat Drevland til BT.

- Ville begå selvmord

Drevland og Røed brukte mye tid i går på å spørre den tiltalte 41-åringen om hans følelser i forhold til drapet, og skadene som ble påført parets lille datter.

— Hvilke tanker har du om et som skjedde?

— Et menneske kan ikke oppleve en større katastrofe. Jeg har mistet alt - min kjære og mitt barn, sa 41-åringen, som også fortalte at han i tiden etter drapet vurderte å begå selvmord:

— Mitt liv er uansett over. Jeg ville gjerne tatt mitt eget liv hvis det førte til at Hanne Kristine kom tilbake.

På spørsmål fra aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, om han noen gang har følt anger for det han har gjort, sa 41-åringen at han aldri hadde tenkt å drepe noen.

— Spørsmålet var om du føler anger? presiserte dommer Ronny Bølgen.

— Helt sikkert. Jeg savner Hanne Kristine. Jeg hadde trengt henne i denne situasjonen.

Da forsvarer Drevland senere stilte det samme spørsmålet, svarte tiltalte:

— Selvfølgelig føler jeg anger. Jeg har veldig sterk skyldfølelse for det som skjedde, lød svaret.

- Rystet over tiltalte

Bistandsadvokat Knut Harald Braathen, som representerer både Hanne Kristine Olsens datter og tante, reagerer sterkt på tiltaltes omtale av andre involverte, og at han laster hennes tante og venninner for samlivsproblemene.

— Jeg er dypt rystet over at han i enhver sammenheng fokuserer på seg selv og sin situasjon. De pårørende opplever det som helt fælt at han prøver å legge all skyld over på andre, sier Braathen til BT.