Det sier eks-kjæresten til den 48 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Svanhild Bergesen fra Askøy.

— Det er forferdelig trist, men jeg er ikke overrasket. Han var en tikkende bombe. Vanligvis var han snill og grei, men endret personlighet når han drakk, sier den 45 år gamle kvinnen.

Trakk anmeldelse

Kvinnen innledet et forhold til den drapssiktede askøyværingen i januar. Få måneder senere fikk hun erfare at 48-åringen var aggressiv i alkoholpåvirket tilstand.

— Vi var alene i leiligheten. Han hadde drukket en del brennevin, men var i godt humør. Plutselig klikket det for ham. Han la hendene rundt halsen min og klemte til.

Kvinnen forteller at hun var livredd. Hun hadde blåmerker og kloremerker på halsen etterpå.

— Jeg gikk til politiet, men trakk anmeldelsen etter en stund.

— Hvorfor gjorde du det?

— Jeg syntes han var veldig snill. Han lagde middag til meg og sto på. Så lenge han holdt seg edru var alt i orden.

Hun forteller at eks-kjæresten slet med store psykiske problemer. Han var flere ganger innlagt på psykiatrisk sykehus.

Krakilsk

Natt til 6. juli holdt det på å gå forferdelig galt under en fest i kvinnens leilighet.

— Det klikket for ham uten noen som helst grunn. Han hadde drukket mye alkohol og dessuten puttet i seg mange tabletter. Den blandingen tålte han ikke.

48-åringen skal både ha tatt kvelertak på eks-kjæresten og en annen festdeltaker. Han skal ha slått gjentatte ganger og truet med å drepe.

— Jeg var helt sikker på jeg skulle dø. Heldigvis klarte jeg å ringe politiet. De kom inn og bar ham ut i politibilen. Han var helt krakilsk.

48-åringen måtte tilbringe resten av natten i fyllearresten. Statsadvokaten i Hordaland tiltalt ham i oktober for vold mot de to kvinnene.

— Politiet gjorde en veldig god jobb. De ville gjøre alt for å forhindre at han skulle skade meg igjen.

Besøksforbud

Den 12. oktober besluttet Midhordland tingrett å nekte 48-åringen å bevege seg i nærheten av sin eks-kjæreste frem til 7. januar neste år.

— Det var betryggende å vite at han ikke hadde lov å banke på døren min. Jeg var innstilt på å kjempe for at besøksforbudet skulle gjøres permanent. Nå slipper jeg det. Han blir vel sittende i fengsel i en lengre periode.

Påtalemyndigheten har varslet at de vil holde 48-åringen varetektsfengslet frem til saken skal opp for retten. Sannsynligvis vil domstolen da både ta stilling til om han er skyldig i drap og vold mot eks-kjæresten fra Bergen.

Politiet på Askøy har fortsatt ikke funnet noe motiv bak drapet i helgen.

— Det er ikke kommet frem noe nytt. Etterforskningen vil ta en pause på grunn av julehøytiden, men starter igjen mandag. Det vil ikke bli noen nye avhør av siktede før det, sier lensmann Odd Dale

BESØKSFORBUD: - Han tok kvelertak på meg to ganger, forteller eks-kjæresten til den drapssiktede 48-åringen. Domstolen ila ham i oktober besøksforbud.

TOR HØVIK (foto)