Politiet er nå i startfasten med etterforskningen, etter kollapsen på en bursdagsfest forrige helg.

— Vi har hatt problemer med GHB i Lindås tidligere, og er livredd stoffet. Dette ser vi svært alvorlig på, sier politioverbetjent Svein Fammestad ved Lindås og Meland lensmannskontor til Bergens Tidende.

Falt om kull

Den 17 år gamle jenten var alene i huset, og skulle arrangere bursdagsfest for en venninne. Festen ble fort invadert av fremmede ungdommer. Jenten sier selv hun ikke var særlig beruset, men at hun ble fullstendig sanseløs etter å ha drukket en drink som hun trodde var sprit og saft.

— Etterpå var jeg utenfor huset med noen venninner. Plutselig følte jeg meg kjempefull. Jeg klarte ikke å stå på beina, og ramlet flere ganger. Derfra husker jeg nesten ingenting, forteller jenten, som til daglig er elev på Knarvik videregående skole.

Hun kan trolig takke snarrådige venninner for at det til slutt gikk så bra som det gikk. Noen av festdeltakerne trodde jenten var full, og foreslo å legge henne ned på en seng. Flere reagerte imidlertid, fordi hun ikke hadde drukket noe særlig alkohol i forkant.

— Noen venninner tok meg med ut på badet for å kaste opp. Da det ikke gikk, hev de meg i dusjen med kaldt vann, uten at jeg reagerte, forteller 17-åringen.

Sluttet å puste

Situasjonen var da så alvorlig at vennene tilkalte ambulanse. Jenten skal ha sluttet å puste flere ganger, og måtte ha øyeblikkelig hjelp.

— Det eneste jeg husker er at tre ambulansefolk sto over meg. Så er alt svart, frem til jeg våknet på sykehuset dagen etter, forteller hun.

Ifølge avisen Nordhordland, ble det på sykehuset konstatert at jenten mest sannsynlig hadde fått i seg det svært farlige narkotiske stoffet GHB.

— Legene sa jeg var heldig som overlevde, sier 17-åringen.

17-åringen er overbevist om at noen puttet noe i glasset hennes. Hun har derimot ingen anelse om hvem som kan ha puttet dopet i drinken hennes.

- Pass på drinkene

Jenten ønsker å fortelle sin historie for å advare andre ungdommer. Nå ber hun andre være på vakt og aldri la glassene stå ubevoktet på en fest.

— Det er utrolig skremmende å tenke på hvor galt det kunne ha gått. Nå har jeg lært at det ikke bare er på byen en ikke skal sette fra seg glasset. Heretter kommer jeg alltid til å passe på drinkene mine, også på fester, og jeg vil være veldig forsiktig med hva jeg smaker på, sier hun.

17-åringen ble utskrevet fra sykehuset søndag, og forteller at hun nå er i fin form.

Nær uaktsomt drap

Politiet har ennå ikke snakket med jenten eller noen av de andre festdeltakerne. Det vil først skje til uken.

— Derfor er det for tidlig å si nøyaktig hva som har skjedd. Men det er på det rene at jenten kollapset, og at situasjonen lenge var svært alvorlig, sier politioverbetjent Fammestad til BT.

Han understreker at politiet foreløpig ikke har mistenkte.

— Dersom det er riktig at jenten ble dopet ned, kunne vi i verste fall hatt med et uaktsomt drap å gjøre, sier politioverbetjenten.