Vinteren 2007 hadde en 14 år gammel jente kontakt med 20-åringen via Nettby og på MSN. De kom i kontakt på nettet via hans kamerat.

— Han spurte om han kunne få besøke meg og når jeg var alene hjemme, forklarte jenten i dommeravhøret. Det ble i dag spilt av i Nordhordland tingrett i den omfattende overgrepssaken fra to av Bergens nabokommuner.

Selv om hun ikke ønsket besøk, dukket han opp på døren mens hun var alene hjemme. Da begynte maset om at de skulle gå på rommet hennes og ligge sammen. Dette var første gang de møtte hverandre. Jenten hadde selv fortalt hvor hun bodde.

Les også: Tiltalt for ni overgrep

- Maste sånn

— Jeg sa nei, men han maste sånn. Han spurte sikkert femti ganger på ti minutter. Til slutt sa jeg at det var greit. Hvis han ikke hadde mast slik hadde jeg vært sterk nok til å si nei, forklarer jenten.

Dette var før hun hadde hørt rykter om karen som da var 19 år. Hun visste ikke at han også hadde hatt sex med flere bekjente av henne.

— Han virket hyggelig, men lurte meg trill rundt. Før han kom på besøk tok han kontakt hele tiden. Etterpå overså han meg nesten. Jeg tenker at han bare ville ha sex med meg.

Etterpå har hun ikke møtt tiltalte igjen.

— Dette er typisk for noe av den kontakten han har hatt med jentene. Han maser og maser til han oppnår det han ønsker. Når han har oppnådd sex eller skjønner at han ikke kommer til å oppnå sex, så går han videre til den neste fornærmede, understreket konstituert statsadvokat Elisbeth Deinboll da saken startet i retten mandag.

Belastning

  • Hva synes du om det som skjedde, ble hun spurt i dommeravhøret.

— Jeg synes det var teit gjort. Han kunne i alle fall ha funnet noen på sin egen alder. Nå er det slik at mange på skolen vet om dette, ryktene går, forklarte hun.

Bistandsadvokat Line Hvidsten Ingebrigtsen forteller at flere av jentene har klart seg greit etter overgrepene fra 20-åringen.

— Ryktene og belastningen ved saken har vært verre for dem enn traumene i etterkant. Men vi vet foreløpig ikke noe om senskader etter en slik opplevelse, sier Ingebrigtsen.

Den tiltalte 20-åringen bekreftet i rette i dag det jenten har forklart politiet.

— Hvorfor han maser slik på jentene for å få sex med dem, spurte bistandsadvokat Johan Eide.

— Jeg var helt idiot, jeg oppførte meg som en drittsekk. Det var rett og slett simpelt, svarte 20-åringen.

Han har innrømmet overgrep mot seks av de ni mindreårige jentene han skal ha forgrepet seg på.

TORUNN AARØY (MMS)
TORUNN AARØY (MMS)