Kvinnen tok på seg all skyld for underslaget da saken startet i Hardanger tingrett denne uken. Ifølge Hordaland Folkeblad forklarte 57-åringen at hun var helt alene om å vite at hun stjal penger i banken.

— Jeg styrte alt som hadde med økonomi å gjøre, sa hun i retten.

Den tidligere bankansatte kvinnen underslo tilsammen 5.429.000 kroner i løpet av en åtte-ti år lang periode. I juli 2005 ble hun dømt til fengsel i to år og ti måneder.

- Byttet bil ofte

Både eksmannen og sønnen nekter straffskyld for å ha medvirket til millionunderslaget. Sønnen forklarte at moren tok seg av alle regninger og hadde full kontroll med alle konti han disponerte. Også faren hevdet at han ikke skjønte hva som skjedde.

– Det var et sjokk. Jeg hadde aldri trodd det, sa faren om underslagene, ifølge Hordaland Folkeblad.

Han hevdet at han ikke la merke til saldoen på kontoen fordi han ikke pleide å ta ut penger i minibank.

Mannen avviste også at familien hadde et uvanlig høyt forbruk i forhold til inntekten til paret. Han forklarte at huset deres ikke var overdådig på noen måte. Selv om han byttet bil og båt ofte, sa han at han som regel solgte den gamle når han kjøpte ny.

- Fikk en million hver

Statsadvokaten har tiltalt eksmannen og sønnen for hendholdsvis medvirkning til underslag og grovt heleri. Ifølge tiltalen skal begge ha fått godt over en million kroner overført til kontoene sine fra kvinnen.

Den dømte 57 år gamle kvinnen ble oppdaget i 2004. Banksjefen satt i kvinnens kasse og undret seg over at den bokførte kontantbeholdningen tilsynelatende var unormalt mye større enn den skulle være.

Oppskriften for å skjule underslaget var blitt avslørt. Hun la kortene på bordet og fortalte banksjefen at hun hadde gjort noe fryktelig galt, og at det hadde pågått i lang tid.

Saken mot eksmannen og sønnen fortsetter i dag.