Kvinnen var prostituert, og mannen hadde kjøpt seksuelle tjenester av henne flere ganger før episoden inntraff. I retten forklarte kvinnen at hun etter hvert hadde begynt å stole på mannen, til tross for at hun kunne oppleve ham som ustabil når han var påvirket av alkohol.

Dro frem kjøkkenkniv

Natt til 23. januar i år var de to sammen i kundens leilighet i Loddefjord, etter at han hadde plukket henne opp på Strandkaien. Tidligere på kvelden skal mannen ifølge tiltalebeslutningen ha slått en kamerat flere ganger i hodet og ansiktet, slik at kameraten fikk et kutt som måtte sys.

Da mannen og den prostituerte kvinnen (25) kom til hans bopel ble de ifølge hennes forklaring sittende på kjøkkenet og prate sammen. Etter hvert utviklet det seg en heftig krangel. Mannen beskyldte kvinnen for å ha stjålet penger fra ham.

— Han gikk og fant en kniv i kjøkkenskuffen, og sto og holdt den foran meg. Han truet med å stikke den i strupen min, og det var umulig for meg å komme forbi ham, fra der jeg satt i kjøkkenkroken, fortalte kvinnen i retten i går.

Fikk risp i ansiktet

Hun fortalte videre at hun ikke trodde mannen kom til å stikke henne med kniven før hun begynte på blø fra et knivrisp på kinnet. Kvinnen ble også påført skader i hånden da hun forsøkte å verge seg mot stikk mannen skal ha rettet mot mageregionen hennes.

— Jeg var hundre prosent sikker på at jeg kom til å dø, forklarte kvinnen videre.

Til slutt klarte hun å sparke mannen over ende, og kom seg ut av leiligheten. Hun søkte tilflukt hos en nabo, og fikk meldt ifra til politiet.

Den tiltalte 48-åringen innrømmet i retten i går at han hadde trukket kniv mot kvinnen, men benektet at han prøvde å drepe henne.

— Jeg skulle bare skremme henne litt. Jeg ville ha pengene mine tilbake, forklarte han.

- Har ikke sett henne siden

I tiden etter denne episoden skal mannen ifølge tiltalen gjentatte ganger ha truet kvinnen på livet. Ved to tilfeller skal han ha slått eller sparket henne i hodet. Han er også tiltalt for å ha stukket en syl inn i låret hennes, slik at bare håndtaket sto ut. Dette skal ha skjedd på Nykirkeallmenningen så sent som 30. oktober i år. Også det nektet mannen for å ha gjort.

— Jeg har ikke sett henne siden januar. Jeg har heller ikke vært på Strøket for å se etter henne der, hevdet han.

Etter den angivelig episoden i januar har kvinnen flyttet fra sin tidligere bopel, som lå i samme bydel som den tiltalte mannens. Hun har også slitt med angst, søvnproblemer og utrygghet etter hendelsen.

— Det var ikke noe kjekt å forklare seg for retten i dag, ettersom jeg vet hvem mannen er fra tidligere. Jeg er glad for å være ferdig med det, sier kvinnen til Bergens Tidende.

LETTET: Den 25 år gamle kvinnen opplevde det som en lettelse å bli ferdig med sin forklaring for retten i går. FOTO: HELGE HANSEN
HELGE HANSEN