Lørdag formiddag var Ingrid (7) og Odd Inge (13 ½) utenfor huset i Holhovden på Dale og måkte snø. Faren, Inge Johan Eliassen, var inne i huset i annen etasje og moren, Kristin Tveterås Eliassen, sto i mobiltelefonen og så ut av vinduet.

— Jeg hørte det romlet fra taket og så hørte jeg hylingen fra konen min og forsto at det hadde skjedd noe alvorlig, sier Inge Johan Eliassen, til bt.no.

Jeg trodde hun var død

Kristin Tveterås Eliassen

Eliassen hev seg rundt og løp ned trappen. Der møtte han konen og Odd Inge i gangen som fortalte at Ingrid var tatt av et takras og lå under snøen.

— Min kone så alt og var i sjokk. Det var det verste som kunne skje, forteller han.

— Jeg trodde hun var død. Det var forferdelig, sier Kristin Tveterås Eliassen til Vaksdalposten.

Fryktet det verste

Mens konen ringte nødnummeret, løp Eliassen ut barbent og begynte å grave med bare nevene. Broren, Odd Inge, kunne heldigvis fortelle akkurat hvor hun lå.

— Her var det om å gjøre å hive vekk snøen så fort vi bare kunne og få tak i jenten, forteller han.

En nabo som hadde sett hva som hadde skjedd fra vinduet sitt, kom også for å hjelpe. Etter ca. 7 minutter fant de Ingrid under en meter med snø og is.

— Hun lå og stirret på meg i noen sekunder. Leppene var blå og jeg fryktet det verst. Men da skulle jeg løsne foten hennes, ropte Odd Inge at hun så på meg. Plutselig begynte hun å skrike og slå vilt rundt seg. Hun var i sjokk, sier han.

- Tungt å puste

Eliassen takker Odd Inge for at de fant Ingrid så kjapt.

— Odd Inge så at Ingrid ble tatt av raset og kunne fortelle meg akkurat hvor hun lå, sier han.

Ifølge Vaksdalsposten ble Ingrid sendt til barneklinikken på Haukeland Universitetssykehus for en sjekk, men hun kom heldigvis fysisk uskadet fra hendelsen. Etter ønske fra henne selv, er hun på skolen igjen i dag.

— Hun vil fremdeles ikke snakke om det som skjedde. Men hun fortalte meg at det var tungt å puste og at det var hvitt runt henne. Hun fortalte også at hun var veldig redd, sier han til bt.no.

Bestilt snøfanger

Familien ønsker å takke naboer, redningsmannskap og helsepersonell for hjelpen.

— Det er bare å takke høyere makter og alle de som hjalp til, sier han.

Nå skal han bestille snøfangere til taket. Han oppfordrer alle med lignende tak å gjøre det samme.

— Dette skal ikke skje flere ganger, sier han.