Kim Aron Eriksen fra Bergen er innehaver av en trist Norges-rekord. De to siste årene har ingen klart å pådra seg flere dommer enn ham. Han soner, løslates, begår nye lovbrudd og pågripes igjen etter få dager på frifot. Om igjen og om igjen. 24 dommer totalt, fem bare hittil i år.

— Mitt høyeste ønske er å komme ut av det helvetet jeg har vært gjennom de siste ti årene. Jeg unner ikke min verste fiende et slikt liv, sier Kim Aron.

På kjøret siden barneskolen

28-åringen har et alvorlig rusproblem, og begår vinningsforbrytelser for å få penger til dop. Han hadde med seg sterkøl på skolen og drakk i friminuttene allerede på barneskolen, og har gått på heroin siden han var 14 år.

— Jeg har vært på kjøret siden jeg var 12 år. Jeg er både narkoman og alkoholiker. Det er meningsløst å sette meg i fengsel igjen, for jeg holder meg ikke rusfri i fengselet heller. Dermed skaffer jeg meg narkogjeld, som gjør at det blir enda mer kriminalitet når jeg slipper ut. Den eneste sjansen jeg har er å få metadon, for jeg er så nedslitt nå at jeg ikke greier meg uten medisinering, sier Kim Aron.

Han karakteriserer seg selv som en tikkende bombe.

— Jeg skader ikke andre, men jeg skader meg selv. Null sosialt nettverk

Kim Aron står frem i BT for å vise vanviddet i den situasjonen han er i.

— For å få metadon må jeg ha et sted å bo, og for å få et sted å bo, må jeg vise at jeg er stabil – og det har jeg ikke mulighet til uten metadon. Jeg har søkt om metadonbehandling i lang tid, men så sier Metadonklinikken at jeg ikke kan få medisiner fordi jeg ikke har noe sosialt nettverk. Hvordan skal jeg klare å skaffe meg et sosialt nettverk når jeg knapt nok kommer utenfor fengselsporten før jeg blir buret inne igjen? Og så lenge jeg ikke får hjelp med rusproblemene, klarer jeg ikke å holde meg ute fra fengselet. Jeg er en meget syk person, og fungerer ikke uten medisiner, sier Kim Aron.

- Meget trist skjebne

Kim Arons eneste nettverk er advokaten og sosialkuratoren.

— Her er det snakk om en utrolig trist skjebne. Kim Aron har skreket etter hjelp lenge, men ingenting skjer. Både politiet, Metadonklinikken og sosialkontoret vet at når Kim Aron løslates uten medisiner, er det bare å telle dager til han blir pågrepet igjen. Denne gangen gikk det åtte dager, sier Kim Aron Eriksens forsvarer, advokatfullmektig Jørgen Riple.

Sliten og fortvilet

Kim Aron har lagt seg inn til frivillig behandling en rekke ganger, men har sprukket hver gang.

— Jeg må ha metadon eller Subutex for å klare meg. Jeg har prøvd Subutex illegalt, og det fungerte veldig bra. Da kunne jeg bruke tiden min på annet enn å jakte etter penger og dop, sier han.

Kim Aron ble løslatt fra soning i Oslo forrige fredag, tok toget til Bergen, ble pågrepet igjen torsdag, og fredag ble han i forhørsretten dømt til 90 dagers fengsel for sine siste tyverier. Denne fredagen er han i retten for 24. gang, og han tilstår det meste han er siktet for. Han har gått ute de siste dagene før han ble pågrepet. Han er sliten både mentalt og fysisk, klærne har revnet, og han er trøtt etter å ha tilbrakt natten på betonggulvet i politiarresten. Og mest av alt fortvilet.

Dommeren spør om han har noe å tilføye.

— Ja. Jeg orker ikke mer. Jeg må få hjelp, sier Kim Aron inntrengende.