Politiet fikk melding om tyveriet klokken 10.04 torsdag.

— En 43 år gammel kvinne er pågrepet for grovt tyveri. Det skjedde ved Fana Sparebanks minibank i Markeveien i sentrum. En eldre kvinne tok ut penger i minibanken, og en 43-åringen nappet pengene idet de kom ut av minibanken, sier Terje Eriksen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

- Tok 2000 kroner

BT har snakket med 83-åringen. Hun sier dette:

— Det kom en kvinne som gikk foran meg i minibanken. Hun tok ut penger, og da ble det min tur. Jeg så ikke hvor hun gikk, da jeg er blind på det ene øyet. Jeg tok ut 2000 kroner, og plutselig kom kvinnen og stjal pengene. Jeg tok tak i skjerfet hennes og holdt henne fast. To kvinner kom til og hjalp meg med å holde henne, forteller 83-åringen til BT.

- Stakkars menneske

- Hva gjorde du så?

— Jeg tok pengene mine som lå i lommen hennes. Der var også noen av hennes penger, og de ga jeg tilbake til henne. Stakkars menneske, hun er visst godt kjent av politiet, forstår jeg.

Den eldre kvinnen takker politiet.

— De var svært hjelpsomme og hyggelige. De kjørte meg til og med hjem. De ville ikke at jeg skulle være alene, og jeg kontaktet barna mine. Jeg er sammen med dem nå, og har det bra, sier 83-åringen.

- Det blir så mye ståk

— Det er ikke brukt vold eller våpen, men kvinnen holdt igjen den langt yngre kvinnen til politiet ankom, sier operasjonsleder Eriksen.

Han forteller at den tyverisiktede kvinnen er en kjenning av poltiet. Hun ble ført til politiarresten.

Nå venter avhør, og politiet har satt tyven i fengslig forvaring. De vil vurdere om hun skal fremstilles for varetektsfengsling.

83-åringen ønsker ikke å la seg fotografere eller ha navn i artikkelen.

— Nei, huff. Det blir så mye ståk med naboer og slikt. Heretter kommer jeg ikke til å bruke minibank. Nå kommer jeg til å gå inn i banken, sier 83-åringen.

Familien takker

83-åringens datter kontaktet BT etter at vi skrev om saken.

— Vi i familien vil gjerne rette en hjerteligtakktil de to flotte damene som modig stillte opp for min mor ogdamen fra banken som også modig tok afære! Vi er sjeleglad for at detennå finnes mennesker som tør å gripe inn, skriver datteren i en e-post til BT..