• Det var min feil, sier bilisten som krasjet med Bybanen.

Ulykken skjedde da Bybanen var på vei ut fra Bystasjonen mot Fjøsangerveien rundt klokken 14.25 i dag.

— Det var min feil, enkelt og greit. Sløkket gjort, sier bilisten til bt.no.

For å komme raskere til bestemmelsesstedet, tok bilisten «en spansk en» ut av Bygarasjen og svingte til høyre, i strid med skiltingen på stedet. Samtidig kom Bybanen ut av Bystasjonen og traff bilen i siden.

— Det gikk bra både med meg og min passasjer. Men han kvapp nok litt mer enn meg, siden vognen kjørte inn i passasjersiden. For min del merket jeg bare at bilen ble skjøvet bortover et stykke, sier bilisten.

Han regner med at han vil få en bot etter kollisjonen.

- Smalt

Christer Almenning og Judit Marie Gustavsen satt på banen da den krasjet.

— Banen hadde akkurat begynt å kjøre da vi hørte at det smalt og den stoppet. Vi fikk beskjed om at det hadde skjedd en ulykke, og at vi måtte gå av banen, sier Christer, som ikke opplevde ulykken som noe spesielt dramatisk.

Passasjerene i vognen gikk tilbake til holdeplassen for å vente på neste bybane.

Ikke forsinkelser

Fra i dag kan du reise med Bybanen hvert kvarter mellom klokken 12 og 20 i ukedagene. Ifølge trafikkleder for Bybanen, Ørjan Berge, vil dette fortsette som normalt.

— Vognene som skulle gått 15.15 og 15.45, vil ikke gå, men etter det er vi i rute igjen hvert kvarter, sa Berge i ettermiddag.

— Vognen som krasjet, er ute av drift for rutinemessige kontroller, men det er ikke store skader på den. Den blir erstattet med en ny vogn, sa Berge.

Bare materielle skader

  • Jeg hørte det skrenset veldig og så at Bybanen kjørte rett inn i en bil, sier Linda Savland, som gikk forbi i undergangen.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 14.25.

— Vi sendte ut alle nødetater. Da vi kom frem, ble det ble klart at det dreide seg om materielle skader, ikke personskader, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Preben Wallestad.

Trafikken sto i en periode i ro etter sammenstøtet. Klokken 14.40 hadde Bybanen rygget tilbake, og trafikken kan dermed gå som normalt. Bybanevognen ble noe oppskrapet, men kunne kjøre videre etter uhellet.

Det er ikke første gang Bybanen er involvert i kollisjoner. Få dager etter at to bybanevogner støtte sammen utenfor Telegrafen 7. juni, krasjet Bybanen med en bil i Bjørnsons gate .

**Les også:

Bybanen havarerte igjen**