• Tragedien preger kommunen. Det sier Vågsøy-ordfører Morten A. Hagen om Måløy-kvinnen som døde i trafikkulykken i påsken. Hun etterlater seg seks barn.

Frontkollisjonen på riksvei 15 i Vågsøy endte tragisk. Den kvinnelige føreren av den ene bilen ble erklært død på stedet, etter forgjeves forsøk på gjenoppliving.

De to andre involverte, mannen (46) som kjørte den andre bilen og en passasjer i den omkomnes bil, var også hjemmehørende i Vågsøy.

Tirsdag var kvinnens pårørende blitt formelt varslet via Kripos. Politiet gikk da ut med navnet på den omkomne: 49 år gamle Anna Cieślak.

Hun er polsk statsborger, men bodde og arbeidet i Måløy. Hun jobbet i flere år ved et vaskeri nord i Måløy.

Ordfører Hagen var på påskeferie, men ble umiddelbart varslet.

— Preger lokalsamfunnet

— Når tre personer fra en tett kommune som Vågsøy er involvert i en slik ulykke, da preger det oss. Mange i kommunen kjenner, eller kjenner til, disse tre. Og når det nå er kommet frem hvem den omkomne er og familieforholdene rundt, går nok manges tanker til barna hennes, sier Hagen.

Ordføreren kjente ikke 49-åringen så godt selv, men visste hvem hun var.

PREGET: - Når tre personer fra en tett kommune som Vågsøy er involvert i en slik ulykke, da preger det oss, sier Vågsøy-ordfører Morten A. Hagen.
HØYRE.NO

— Dette er en liten plass. Jeg tenker på alle de barna som nå mister sin mor på en slik måte, og hvordan det kan komme til å påvirke livene deres.

Hagen forteller at kommunens kriseteam er satt inn, og at de vil bistå med det de kan fra kommunens side.

— Tirsdag var det blant annet en samlingsstund med noen av den omkomnes barn, prest og representanter fra gravferdshjelpen. Det er også satt inn krisehjelp overfor passasjeren i den omkomnes bil. Lege og kommunalsjef for helse og omsorg er involvert i krisearbeidet. Vi har også tilbudt oss å hjelpe med oppfølging overfor de seks barna, samt praktiske gjøremål som kontakt med ambassade og gravferdshjelp, sier ordføreren.

Skal avhøre skadet sjåfør

Vågsøy-lensmann Tormod Hvattum har øverste ansvar for etterforskningen av dødsulykken, som skjedde på riksvei 15 ved Bryggja skjærtorsdag formiddag.

— Den omkomnes yngste barn er en gutt på 13 år som bor i Polen. Den eldste, en mann i slutten av 20-årene, bor på Sunnmøre. Hun har noen barn bosatt i Norge, noen i Polen og noen i USA, sier Hvattum.

Ulykken er fortsatt under etterforskning. 46-åringen fra den møtende bilen ble sendt alvorlig skadet til sykehuset i Førde, der han ble operert i påsken. Politiet planla tirsdag å avhøre ham på sykehuset.

Den omkomne 49-åringen hadde en passasjer i bilen, en 34 år gammel mann. Han kom fysisk uskadet fra den kraftige frontkollisjonen.

Alle de tre involverte i ulykken er utenlandske statsborgere. Meldingen om den kraftige frontkollisjonen kom til politiet litt før klokken 10 skjærtorsdag.

- Trenger oppfølging

Ordfører Morten A. Hagen mener trafikkulykker kan være spesielt vanskelig å takle for dem som rammes.

— Trafikkulykker er plutselige og uforutsigbare. Ingen kan forberede seg på noe slikt. De berørte trenger nok oppfølging på flere nivå for å klare å ta innover seg det som har skjedd.

Tirsdag etterlyste politiet fortsatt en bussjåfør. Han eller hun skal ha kjørt samme veistrekning som ulykkesbilene en gang mellom klokken 09 og 10 samme formiddag

— Vi har ikke fått tak i bussjåføren. Vi har fått opplysninger om en buss som kjørte østover i det tidsrommet, men ikke sikre opplysninger om hvilken buss det var, eller om det var rutebuss eller en buss i privat ei, har Per Rimmen, operasjonsleder i Sogn og Fjordane politidistrikt, tidligere opplyst til BT.

ALVORLIG SKADET: 46-åringens bil havnet på taket, og han skal en stund ha sittet fastklemt i bilvraket.
ØYSTEIN TORHEIM