– Han er jo bare en ung gutt, bare 24 år, sier den 31 år gamle nigerianske kvinnen til bt.no, etter å ha forklart retten om natten på jobb som ble til et mareritt.

Hun forteller at hun hadde gruet seg til å møte igjen den tiltalte 24-åringen i retten, knapt et halvt år etter at han skal ha voldtatt og ranet henne.

– Men da jeg så ham, syntes jeg bare synd på ham. Han var jo ruset da han gjorde dette, jeg tror det var derfor det skjedde, sier hun.

Risikerer forvaring

24-åringen, som også tidligere er dømt for ran og voldtekt, risikerer nå forvaring. Lengden på straffen er imidlertid ikke så viktig for kvinnen.

– Hvis han kan forandre seg, og slutte med dop, så synes jeg ikke han trenger å sitte mange år i fengsel, sier hun.

Det var i mai i år at mannen skal ha voldtatt 31-åringen, etter å ha truet henne med en pistol, og skutt et skudd i gulvet ved siden av henne. Han er også tiltalt for ran, fordi han skal ha tatt alle penge-ne hennes, inkludert de han selv hadde betalt for sex.

I tillegg skal mannen ha sagt at han ville være halliken hennes, og truet med å drepe henne dersom hun fortalte til noen om det som skal ha skjedd.

Kvinnen fikk sammen med noen venninner praiet en taxi og dro rett til politiet.

Mannen nekter skyld. Les hans forklaring her!

Allerede to uker etter hendelsen var 31-åringen tilbake i jobb som prostituert.

– Jeg var på gaten med venninnene mine kvelden etter, men jeg jobbet ikke da. Det var bare fordi jeg ikke torde å være alene hjemme, sier hun.

Redd for å snakke med kunder

Kvinnen var livredd da hun begynte å jobbe igjen, og frykten sitter fortsatt i.

– Jeg er redd når jeg snakker med kunder. Det er verst når jeg ser unge gutter som ligner på ham, sier hun.

Hun går ikke lenger med kunder hjem til dem, men tar dem med hjem til seg selv. Det har gjort at hun har tapt inntekt, forklarte hun i retten i dag.

Men å slutte som prostituert er ikke noe alternativ.

– Jeg må sende penger til familien min. Jeg har fire yngre søsken, og jeg hjelper dem så de får gå på skole. To av dem går på universitetet, jeg betaler for det. Så slipper de å gjøre det jeg gjør, sier hun.

I RETTEN: Den 31 år gamle prostituerte kvinnen forklarte i dag retten om hvordan en 23-åring skal ha voldtatt, ranet og truet henne med pistol.
Lillebø, Jan M.