— Det var ikke tid til å tenke, forteller Atle Johannessen.

Han kom kjørende inn i Valkendorfsgate og så konteineren henge i luften. Så knakk kranen.

— Jeg merket at det var noe som kom nedover, og svingte, men jeg var ikke rask nok.

Johannessen skulle svinge ut og kjøre forbi stedet. Han rakk så vidt å svinge, bare 10 centimeter ifølge ham selv, før konteineren og kranen raste i bakken og traff bilen hans.

- Englevakt

Når BT møter Atle Johannessen mandag kveld, er han på observasjonsposten på Haukeland universitetssjukehus. Han slapp unna med lettere skader, men har nå smerter i siden av kroppen og har fått sleng i nakken.

— Hadde jeg ikke svingt, hadde jeg fått hele konteineren i fanget. Da hadde det vært en dødsulykke, sier han og legger til:

— Jeg har hatt englevakt.

PÅ HÅRET: Atle Johannessen reddet livet med bare noen centimeter da en kran knakk og en konteiner smalt i bakken mandag formiddag.
RUNE SÆVIG

Nå er han mest sint for at noe sånt kunne skje.

— Jeg kjenner på både frykt og sinne. Noen må ta ansvar. Sånt skal jo ikke skje.

- Alt sto stille

Da kranen traff bilen, ble den dratt tilbake av trykket. Inne i bilen satt en sjokkert Atle Johannessen.

— Jeg var helt kald etterpå og skalv i hele kroppen.

— I det øyeblikket den smalt i bakken sto alt stille. Jeg tenkte «er dette siste sekundene mine?». Jeg har to små barn hjemme, forteller han.

Ulykken vil ikke føre til at han slutter å kjøre bil, forteller han, men det kan ta litt tid før han tør å kjøre i området rundt Valkendorfsgate igjen.

— Jeg er fremdeles en ung mann. Jeg har resten av livet foran meg. Dette er den beste julegaven jeg kunne fått, sier Johannessen.

- Håpet at det ikke stemte

Kyrre Hauge er skomaker og jobber like ved ulykkesstedet. Han løp ut av butikken med en gang han hørte smellet fra konteineren som traff bakken.

Da kjente han igjen den ene bilen.

— Jeg stoppet bare opp i noen sekunder og håpet at det ikke stemte.

Hauge forteller at han løp bort til bilen og så at det var kompisen Atle Johannessen som satt der.

— Den ene bilen var helt knust av konteineren, og oppå bilen til Atle lå deler av kranen. Jeg tror han ble glad for å se et kjent fjes i den situasjonen. Hadde han ikke svingt, hadde han kanskje ikke levd i dag.