Påskeferien har startet for fullt for Ronny Nyland, Elizabeth Houge og deres barn Bernhard og Tristan. Ved hytten på Mjølfjell i Voss har også årets påskehare dukket opp.

Og det ville ikke vært vanskelig å se hvor denne haren hopper, hvis så hadde vært tilfellet.

— Den passerer ti meter, hvis man måler fra poten til toppen av øret. Bare potene er nesten to meter høye. Hytten ble ganske liten i forhold, forteller Houge og ler.

God trening

Nærmere 20 timer har gått med for å få årets desidert største bidrag til påskepynten på plass. Og mens Houge har fått ansvar for å farge kunstverket ved hjelp av konditorfarge, hobbylakk og husholdningssaft, har Nyland stått for selve byggingen.

— Man trenger ikke treningssenter, når man setter i gang et slikt prosjekt, sier Nyland.Planen var riktignok litt mindre ambisiøs enn resultatet. Men en kraftig feilberegning førte til det imponerende resultatet, som ikke har problemer med å tiltrekke seg skituristenes oppmerksomhet.

— Jeg startet med potene. Det var kanskje ikke så lurt. De ble litt store, så jeg måtte bare fortsette i samme dimensjon. Men det er nok snø å ta av i år, så det var ikke noe problem, forteller Nyland.

Har blitt en tradisjon

Paret tror det skal godt gjøres å toppe årets hare neste år. Og ifølge byggmesteren er det perfekte forhold for å bygge snøfigurer akkurat nå.

— Snøen er kram, og i tillegg er det kaldt om nettene. Dermed holder den seg godt, og krever minimalt med vedlikehold, forteller den kyndige byggeren.Og han vet nok hva han snakker om. Det er nemlig ikke første gang familien står for utendørspyntingen på Mjølfjell.

Først kom hønen, så kom haren

Også i fjor dukket en rosa påskehare opp utenfor hytten deres, om enn i langt mindre dimensjon.

— Det startet med en påskehøne for to år siden, men så gikk vi over til hare i fjor. Det blir nok så vi holder oss til det fremover, og barna synes det er kjempegøy, forteller Houge.

Om man får se et like imponerende resultat de kommende årene, er derimot usikkert.

— Jeg tror nok vi skal slite med å toppe dette, sier Nyland.