Det var den 61 år gamle Ivar Hermod Buskaker som mistet livet i ulykken på fylkesveg 55 ved Hafslo mandag kveld. Det opplyser politiet.

Buskaker satt i kommunestyret for Arbeiderpartiet, og fungerte i tillegg som formannskapsmedlem. Han var også gruppeleder for Ap.

RYSTET: Ordfører Ivar Kvalen var på møte med Ivar Hermod Buskaker rett før ulykken skjedde.
BT (arkiv)

— Han var en sentral politiker. Vi var på møte sammen mandag kveld. Jeg snakket med ham og vi gikk ut døren i lag. Det er helt forferdelig, sier Senterparti-ordfører Ivar Kvalen (bildet).61-åringen etterlater seg to barn i skolealder, og kriseteamet i kommunen er satt i beredskap.

— For de som føler behov, er kriseteamet tilgjengelig, sier Kvalen.

Skulle hjem fra politisk møte

Ifølge NRK Sogn og Fjordane har Buskaker vært kommunepolitiker i en årrekke. Han var på vei hjem til Hafslo fra møtet i Gaupne.

— Han var satt opp på flere møter denne uken, så vi besluttet å innstille all møtevirksomhet, sier ordfører Kvalen.

OMKOM: Det var Ivar Hermod Buskaker som mistet livet mandag kveld.

Ordføreren bor like i nærheten av ulykkesstedet på fylkesveg 55 i Grøteig mellom Sogndal og Gaupne, og fryktet det verste.

— Jeg hadde en vond mistanke, og fikk det bekreftet da presten ringte ved 07.15-tiden tirsdag.

Klarte ikke å stanse

AMK ble varslet klokken 21.45 mandag kveld, og både politi, brannvesen og ambulanse ble sendt ut.

Ulykken skjedde da et kjøretøy skulle krysse veien og svinge av. Bilen bak klarte ikke å stanse og kolliderte med en bil som kom i motsatt kjøreretning, opplyser operasjonsleder Olaug Holme i Sogn og Fjordane politidistrikt.

En av bilene landet på taket, og en mann ble fastklemt i bilen. Ved 23.45-tiden bekrefter politiet overfor nettutgaven til Sogn Avis at en mann var omkommet.

19-åring lettere skadet

En 19 år gammel mann som også ble skadet i ulykken, ble fraktet til Førde sentralsjukehus. Han lå til observasjon natt til tirsdag, men er nå utskrevet. Han beskrives som lettere skadet.

Saken blir etterforsket av Luster lensmannskontor. Ulykkesgruppen i Statens vegvesen kom til stedet ved midnatt.

Politiet meldte tidligere på mandagen om at det var frost på veiene, men skal ha vært bart veidekke da ulykken skjedde.