Onsdag formiddag sto Jarle Midtun (27) utenfor arbedsplassen sin, Indre Sogn Sparebank, i Valkendorfsgaten og tok en røyk. Plutselig deiset det en stein i bakken rette ved siden av ham.

— Jeg skvatt kraftig og tok med steinen inn i banken og fortalte hva som hadde skjedd, sier Jarle Midtun.

Jeg pleier å stå der steinen falt ned. Jarle Midtun

Reddet av regnet

På grunn av duskregnet sto Midtun i en dørportal. Hadde det vært oppholdsvær, er Midtun redd han hadde fått steinen midt i hodet.

— Jeg pleier å stå der steinen falt ned. Jeg hadde ikke gått hjem fra jobb dersom jeg hadde fått den i hodet, sier han.

Sjekket fasaden

Både politi og brannvesen rykket ut til Valkendorfsgaten etter at de fikk melding om at biter fra en vegg hadde falt ned på gaten.

  • Vi vet ikke hvor mye det er snakk om, men det er farlig dersom folk får det i hodet, sier Rune Wigum ved Bergen brannvesen til bt.no ved 10.30-tiden.

Fortauet forann Indre Sogn Sparebank ble sperret av og brannvesenet ble tilkalt for å sjekke fasaden. Ifølge politiet var steinen på 10x10 centimeter.

— Vi har hatt brannvesen for å sjekke og det er ikke fare for at det skal falle ned flere biter, sier operasjonsleder ved Hordaland Politidistrikt, Bjarne Flokenes.

FALT NED: Steinen smalt i bakken rett ved siden av Jarle Midtun(27). - Jeg skvatt kraftig, sier han. FOTO: BJØRN ERIK LARSEN
Bj�rn Erik Larsen/Bjørn Erik Larsen