Den 53 år gamle kvinnen var på norgesferie sammen med sinn venn Miroslav. De hadde vært i Bergen og på Hardangervidda, syklet og sovet i telt.

Torsdag var de på vei mot Granvin og Hardanger. Men turen fikk en brå og dramatisk slutt ved Kattadalen på fylkesvei 7.

Saken fortsetter under boksene.

— Et enormt brak

  • Jeg må ha sittet og lest på kartet da raset kom, for jeg hørte bare denne forferdelige lyden – et enormt brak. I neste øyeblikk så jeg frontruten var pulverisert og umulig å se gjennom, sier Vodova til VG.

— Hadde vi truffet et vogntog? Tenkte jeg. Fortsatt dreide bilen rundt, og min sidedør var åpen, men deformert. Jeg så en enorm stein utenfor, så stanset bilen dreiningen og stanset imot vår kjøreretning.

Flere steiner kom rasende ned. Vodova husker ikke alt. Hun antar hun var bevisstløs. Til bt.no opplyste politiet at det var steinblokker igjen i fjellsiden som var på nippet til å rase.

Vodova satt fortsatt i bilen.

— Jeg forsøkte å bruke armene for å komme meg ut, men jeg hadde ikke kraft. Så kom det sterke smerter i ryggen, og jeg skrek av smerte, sier hun til VG.

Brudd i ryggen

Omsider greide hennes venn å komme seg ut av bilen. Han fikk dradd henne ut, men skjønte straks at det måtte være noe alvorlig galt med ryggen hennes.

Hun hadde pådratt seg brudd i en ryggvirvel. Fredag ble hun operert ved Haukeland Universitetssykehus. Legen sier hun kommer til å bli helt frisk.

Politibetjent Henning Hegbom på Voss var selv på ulykkesstedet den dagen. Han sier til VG:

— Det er snakk om et hundredels sekund mellom liv og død i denne ulykken.