Det forklarte en venninne avden drapstiltalte mannenda hun vitnet i Bergen tingrett. Hunvar ruset den aktuelle morgenen. Ifølge henne var 27-åringenfarlig når han var ruset og verdens snilleste mann ellers.

«Den jævla kniven»

Vitnetfortalte at hun kom til huset i Nattlandsveien for å få tilbake noen eiendeler.Hun var i naboleiligheten til der Hamre bodde med sin samboer. Det oppsto en diskusjon om noen eiendeler, blant annet en lommebok som var savnet.Ifølge vitnet sa tiltalte:

— Da er det Paal som har den. Jeg skal ut og ta han, skal ta han, tar med kniven min.

Hun forklarte videre at hun reagerte på dette, og ba ham legge igjen den «jævla kniven». Hunhadde aldri trodd at han skulle bruke den.

Skeptisk forsvarer

Vitnet sa videre at den tiltalte mannen alltid hadde hatt en fascinasjon for kniver.

— Han har jo hatt kniver før, men aldri brukt dem, sa hun videre.

Så ikke kniv

— Det er flere vitner som skal forklare seg om dette og det er ingenting som tyder på at kniven var fremme da han gikk ned til Hamre. Det er opplyst at min klient ikke opptrådte aggressivt i situasjonen, sierArild Dyngeland, forsvarer for den tiltalte mannen.

En annen venninne av Paal-Andre Hamre og den drapstiltalte mannen vitnet også i retten. Hun så ikke at tiltalte hadde noen kniv.

- Plutselig smeller det

Dette vitnet var veldig full da hun kom til Hamres leilighet. Der var han og hans gravide samboer. Hun gikk til naboleiligheten der det var flere andre personer, deriblant drapstiltalte. Kvinnen forklarte at det var høylydt krangling og hun gikk tilbake til Hamres leilighet med en pose. Der satt hun og snakket med Hamre.

— Plutselig smeller det i ruten, sa hun i retten.

-Tok kvelertak

— Jeg gikk ut og der sto de andre. De virket sure på meg. Paal-Andre kom ut, han mente det var unødvendig å banke så hardt på ruten, fortalte hun videre.

Det oppsto et basketak mellom Hamre og drapstiltalte. Plutselig lå de på bakken og Hamre tok kvelertak på tiltalte. Hamre ble liggende nede og han ble deretter sparket i hodet, ifølge venninnen.

- Paal dør

Hun fortalte videre at han løp.

— Så hører jeg bare noen rope «Paal dør». Jeg kom til og så ham ligge i trappen utenfor huset.

Hun ba Hamres samboer gå bort fra ham, siden hun var gravid.

Kvinnen fortalte at hun satte seg i trappen med Hamre. Hun opplyste videre at hun ikke hadde sett haglen, som senere ble funnet av politiet, i bruk den aktuelle morgenen.

Tiltalte hadde skader

Den drapstiltalte mannen hadde flere skader på kroppen etter at han ble tatt av politiet og siktet for drapet på Paal-Andre Hamre.

Det opplyste Stine Kristoffersen, overlege og sakkyndig i saken.

Han hadde skader på halsen, noe som kan være forårsaket av et halsgrep.

Skadene var ikke alvorlige og gir ikke varige men. Likevel er de relevant for saken, ettersom det var et basketak mellom tiltalte og Paal-Andre Hamre før drapet.

En venninne av tiltalte fortalte i retten at hun så Hamre ta kvelertak på tiltalte. Hun beskrev angrepet som voldsomt og var redd for at tiltalte skulle bli alvorlig skadet.

Dette vitnet er tiltalt for å ha motarbeidet politiets etterforskning. Hun skal ha gjemtdrapsvåpenet.