Nå er mannen i slutten av 40-årene tiltalt for ruskjøring og trusler mot politiet.

På formiddagen søndag 20. oktober i fjor kjørte han på en parkert bil i Rosenkrantzgaten, ifølge tiltalen. Han fortsatte, og noen minutter senere fikk politiet melding om et nytt trafikkuhell på Strandkaien. En patrulje rykket ut og pågrep sjåføren.

— Hva skal du gjøre da?

En bil fra City Park var påkjørt seks minutter etter uhellet i Rosenkrantzgaten. Sjåføren i 40-årene ble tatt med til legevakt for blodprøve. Den turen gikk ikke helt etter boken. Ifølge tiltalen truet mannen en politibetjent.

«Jeg skal finne deg igjen når dette er over. Jeg skal komme hjem til deg. Når jeg gjør det, har du ingen sønner eller døtre igjen.»

Og:

«Uansett hvor lenge jeg må sitte, kommer jeg ut. Hva skal du gjøre da?»

- Må ha vært dopet

På vei til arresten på politihuset skal truslene til politibetjenten ha fortsatt:

«Jeg skal finne dere. Jeg skal finne dere alle».

— Jeg har ikke snakket med min klient, men i politiavhør har han stilt seg helt uforstående til dette. Han kan ikke huske at han har kjørt bil eller kommet med trusler. Han mener han må ha blitt dopet ned, sier forsvarer Steinar B. Yndestad.

Alt tyder på at mannen var dopet, men politi og statsadvokat mener han har brukt ulovlige stoffer frivillig. Ifølge tiltalen var han påvirket av alkohol, amfetamin og hasj. I tillegg til ruskjøring og trusler, er han tiltalt for å ha brukt narkotika og oppbevart narkotika.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra sjåføren.

DYTTET OVER GATEN: Denne sølvgrå bilen skal ha blitt påkjørt av en bil kjørt av en påvirket bilist.
Odd mehus (ARKIV)