Norsk Tipping fikk lørdag ettermiddag kontakt med bergensmannen som cashet inn over 27 millioner i Eurojackpot i fredagens trekning.

Det dreier seg om en mann i 60-årene bosatt i Fyllingsdalen.

Så trekningen

— Det var litt sånn via-via for å få tak i ham. Han var bortreist og hadde lenge telefonen avskrudd, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Atle Jensen.

Han skulle ha en liten feiring med konen i kveld

Atle Jensen, komm.rådgiver i Norsk Tipping

Han forteller at den middelaldrende fyllingsdølen hadde sett på Eurojackpot-trekningen fredag, sammen med konen.— Han satt og så på TV2 og kommenterte da en finne vant 504 millioner. «Men det var ikke så ille med han nordmannen som vant 27 mill heller», kommenterte han overfor konen. Så hadde de ledd litt av det og etter hvert gått og lagt seg, forteller Jensen.

Lørdag kontaktet sønnen i familien Norsk Tipping via familiens fasttelefon.

— Jeg vet ikke, men han hadde kanskje en anelse om hva det gjaldt. Han sa han hadde lest om superpremien på BT, og kanskje hadde han også sett anropene fra oss, sier Jensen.

- Satt ut

Uansett: Sønnen ga tippeselskapet nummeret til moren, men heller ikke der var det svar å få for Jensen. Etter en stund ringte vinneren selv tilbake fra sin egen telefon.

— Jeg tror han hadde fått et lite varsel fra sønnen om hva det kunne være. Jeg skal ikke si at han gikk i bakken, men han ble noe satt ut, sier kommunikasjonsrådgiveren som fikk overbringe gladnyheten.

- Hvordan reagerte han?

— Han ble veldig glad, men også litt sånn «Hva gjør jeg nå?», på en måte.

— Han takket i hvert fall ja til økonomisk rådgivning, noe vi går i gang med over helgen. Han sa han måtte få tenke seg litt om og roe seg ned, sier Jensen.

Norsk Tipping-representanten betegner vinneren som «rolig og sindig» og tilsynelatende med «beina godt plantet på bakken».

— Han skulle ha en liten feiring med konen i kveld, men jeg tror ikke det blir noen ville greier.