- Jeg skulle tøffe meg og fikk 70 stikk med Botox. Etter en uke hovnet jeg voldsomt opp i ansiktet, og ble innlagt på sykehuset for å få antibiotika intravenøst. Jeg hadde 40 i feber og veldig vondt. På det verste så jeg ut som Elefantmannen, sier han.

— Jan Thomas skulle prøve å gjøre meg så pen som mulig på én dag, så vi dro til Ellipseklinikken og fikk utført en rekke behandlinger. Tennene mine ble bleket, og bena mine ble vokset helt inn til lysken. Jan Thomas måtte vokse seg jevnlig mens han var modell, så han ville at jeg skulle få føle hvordan det kjennes å fjerne hår. Til hans store skuffelse syntes jeg ikke det var spesielt vondt, sier Michael.

Lam i pannen

Så skulle Michaels rynker til pers.

— 70 stikk med Botox og Restylane er mer enn de setter til vanlig, men jeg ville jo tøffe meg litt, siden dette skulle bli underholdning. De lammet hele pannen min. Selve stikkene gjorde ganske vondt, men så merket jeg ikke noe før bivirkningene satte inn etter en ukes tid. Da ble jeg skikkelig dårlig, og ble lagt inn på Rikshospitalet. Jan Thomas kom på sykebesøk, og var veldig lei seg for at det som skulle være en morsom greie, endte sånn. Ellipseklinikken kom også på sykebesøk med blomster, sier Michael.

- Slikt kan skje, men det skjer bare i 1 av 15.000 behandlinger, så det er veldig sjelden, uttalte Marianne Hægtvik, kvalitets- og opplæringsansvarlig i Ellipse, til P4 etter at radioprofilen havnet på sykehus.

— Det tok over syv måneder før jeg kunne rynke pannen igjen. Det var veldig rart, for man kjenner jo ikke at man har Botox. Jeg gikk rundt og trodde jeg hadde normal mimikk, men ansiktsmusklene rørte seg ikke, sier Michael.

— Kommer du til å ta Botox igjen?

— Hehe. Nei, jeg kommer aldri til å gjøre det igjen. Jeg har ikke noe ønske om å være lam i pannen, og synes rynker er fint.

Sinnarynke

Michael har likevel forståelse for at noen bruker Botox.

— Jeg kan skjønne at enkelte velger Botox for å fylle igjen en kraftig sinnarynke eller poser under øynene, sier han.

Den uheldige Botox-seansen er ikke den eneste gangen Michael har pyntet på kroppen for programmets skyld. Vinteren 2010 sørget programlederens fans for at Michael fikk være gjest i "Nytt på nytt", etter å ha laget en Facebook-gruppe som raskt fikk 5000 medlemmer.

— Gimmicken da var at jeg som "radiotryne" ikke var pen nok til å være på TV, så i ukene før jeg skulle på TV, gjorde jeg det som kunne gjøres uten bruk av kirurgi. I to dager ble jeg kjørt gjennom alle mulige maskiner på en skjønnhetsklinikk, inkludert fettsmelting, lymfedrenering, ansiktsløftning uten kirurgi, glansvask, spray-tan pluss napping og farging av øyenbryn. Så jeg har prøvd det meste, men alt har vært knyttet til jobb. Privat tror jeg ikke jeg ville gjort det, sier han.

— Er menn mer forfengelige nå enn for ti år siden?

— Det er i alle fall mange menn i min omgangskrets som er voldsomt opptatt av Birken og andre manndomsprøver. Det er nok en del 40-årskriser ute og går.

— Bruker du flere produkter enn før?

— Jeg bruker fuktighetskrem, det gjorde jeg ikke før. Og jeg har begynt å føne håret før jeg går på jobb, og er mer opptatt av hvordan håret ligger. Så – ja, litt mer forfengelig er jeg nok blitt med årene.

PÅ SYKEBESØK: Det var stylist Jan Thomas som utfordret Michael Andreassen til å prøve Botox i forbindelse med et program på P4. Da Michael havnet på sykehus med infeksjon etter Botox-behandlingen, kom en fortvilet Jan Thomas på sykebesøk.