Tidligere i dag skrev bt.no om forstadiet til en tornado over Ulriksdal. Det vi ikke visste da, var at den hadde smadret flere trær til pinneved.

Heldigvis kom ingen personer til skade, men taket til Stein Ove Båtne fikk gjennomgå.

— Vi skal være glad dette ikke skjedde ved Haukeland skole like borti her, sier han.

- Jeg ble litt redd

I hvert sitt nabohus satt Gunnhild Husebø (14) og Filip Basili (10) da det plutselig blåste opp like før kl. 9 i morges.

— Jeg satt ved kjøkkenbordet og spiste frokost da jeg hørte lyden av trær som knakk, og så så jeg masse blader som blåste rundt. Jeg ble litt redd, for jeg visste ikke hva det var, forteller Gunnhild.Hun gikk ut for å se hva som hadde skjedd, og oppe hos nabo Stein Ove så hun masse greiner og ødelagte krukker og blomsterpotter.

Døren smalt opp

Bare noen titalls meter unna satt Filip Basili (10). Han ble overrasket da ytterdøren plutselig blåste opp med et smell.

— Da jeg skulle gå for å lukke den, så jeg to svære trær rase ned rett ved naboen sitt hus. Jeg ble litt redd, for det var veldig mye storm og det kom en svær vind som varte i mer enn 30 sekunder, forteller han.

Filip sier at det først var ett tre som knakk, for så å rase over et annet tre, som landet på taket til Stein Ove og knakk takrennen.

— Det var veldig sterk vind, jeg kunne lene meg bakover mot den uten å falle, forteller Filip.

Vanligvis lunt

Stein Ove Båtne ble oppringt av naboen i morges og dro hjem i lunsjen for å se på skadene. Han er veldig overrasket over det som har skjedd.

— Det er valigvis nesten ikke vind her. Det må et veldig spesielt værfenomen til for å gjøre denne typen skader her, sier han.

- Dette er heftig

Meteorolog ved StormGeo, Stig-Arild Fagerli, klassifiserte tidligere i dag værfenomenet som forstadiet til en tornado.

— For at det skal være en tornado må vinden ha en hastighet på 64 - 117 km/t. Men det er en del krefter som skal til for å knekke toppene av trær, så her må ihvertfall kastene ha vært i nedre sjikt, forteller han.

Tretoppen.jpg
SVEIN OVE BÅTNES