— Husene ble knust mot Hjøllobrua. Det hele tok syv sekunder fra de var hele til de ble knust under broen. Det var veldig bra at de var evakuert, sier Lars Eikemo.

- Kjente alle huseierne

Han ble øyenvitne til at fire bolighus og en fritidsbolig ble tatt av elven Opo da han var på vei hjem fra arbeid i går.

— Jeg kjente alle sammen som bodde i husene. Jeg kunne se hvem sine hus som kom nedover, sier han.

Buss i elven

I tillegg til husene har elven Opo tatt med seg en buss som sto parkert ved bensistasjonen i Odda. Grunnen under bussen raste ut i vannet, og bussen fulgte med, opplyser BTs utsendte på stedet.

— Dette er krefter vi ikke kan rå over. Slike krefter har jeg aldri sett før annet enn på TV, sier Eikemo.

- Vannstanden synker

Like etter klokken seks onsdag kveld kan ordfører i Odda, John Opdal (H), fortelle at vannstanden i Opoelva har gått ned.

— Vi er veldig lettet over at vannstanden synker, men det er fortsatt 68 personer som er evakuerte fra hjemmene sine og det er fortsatt to hus som står i fare for å bli tatt av elven, sier han.

Torsdag morgen vil en geolog fra NVE vurdere om de evakuerte innbyggerne kan flytte hjem igjen. Inntil videre er de innkvartert på hotell eller hos venner og familie.

Fem familier mistet alt

Ordføreren forteller at alle familiene som har mistet husene sine har fått midlertidig husly av Odda kommune onsdag ettermiddag.

— Det er fem familier som har mistet alt i flommen, og vi i kommunen har gjort alt vi kunne for å hjelpe, sier Opdal.

Han beskriver situasjonen i Odda som veldig dramatisk.

- Har ikke oversikt over skadene

— Vi har oversikt over alle bolighusene som er utsatte og evakuerte, men har fremdeles ikke oversikt over hvor store skader flommen har forårsaket. De neste dagene vil vi jobbe med akutte sikringstiltak og ryddearbeid, sier han.

Sivilforsvaret holder vakt på utsatte steder i kommunen, og det er satt opp sperringer flere steder.

— Heldigvis har ingen liv gått tapt, sier Opdal.