Nøyaktig tre år er gått siden den kjente journalisten Hans Gunnar Skarstein ble overrasket av uvær under en jakttur i Vossetraktene. To døgn kjempet han mot frost og utmattelse, før et redningshelikopter fant ham mandag morgen.

— Jeg har aldri sett så vakker stjernehimmel som søndag kveld. Kanskje har jeg hatt hallusinasjoner, for jeg så et helt fantastisk lasershow på himmelen, sa Skarstein til BT den gang.

Nå innrømmer den 55-årige ateisten at det var en engel han så den kvelden.

I helgens utgave av «Søndagsåpent» står Skarstein frem med sin historie, mest i sympati med andre som har opplevd lignende. Han er overbevist om at det var et ekte syn, ikke noen fantasi.

— Det var på himmelen, der ute. Og jeg var overbevist om at det var en laserkanon. Først begynte stjernene å danse i sirkel, da trodde jeg det var et EU-fremstøt, ler han.

— Så kom en gigant av en engel, han bare sto der. Det var en helt enkel flanellograf-engel slik jeg husker dem fra søndagsskolen, der jeg sikkert var den mest umulige ungen de hadde i Johanneskirken.

For Skarstein har aldri vært troende. Han er utmeldt av statskirken og med i Human-Etisk Forbund. I tv-innslaget svarer han klart «nei» når programleder Egil Svartdahl spør om han er kristen.

— Jeg føler meg ikke hjemme i kristendommen, sier han. Opplevelsen har ikke endret hans livsinnstilling, men sådd tvil hos den tidligere så skråsikre ateisten.

— Jeg skal ikke være den første til å bli skeptisk når andre forteller om sitt møte med oversanselige ting, sier han, Selv venter han ikke å oppleve noe slikt igjen.

— Det skjedde i en ekstrem situasjon, ikke noe jeg kan provosere frem.

— Så det har ikke åpnet seg en ny, oversanselig dimensjon hos deg?

— Nei, sier Skarstein. I etasjen over ser fireåringen hans på barne-tv. - Men jenten min skal få gå på søndagsskolen, jeg motsetter meg ikke det.

For selv om Skarstein fremdeles er skeptiker, er han ikke i tvil om at det han opplevde var virkelig.

— Jeg så dette. Der er noe - noe som kanskje er der hele tiden. Lønnlig iblant oss de går...