Eivind Berge ble ikke overrasket da han ble pågrepet av politiet under en joggetur natt til fredag.

— Jeg opplever det som en overreaksjon. Men andre er også blitt arrestert etter å ha sagt trivielle ting, sier Berge på telefon fra cellen i Ålesund.

Politiet mener Berge har oppfordret til og forherliget drap på politifolk, og mener bloggeren representerte en «umiddelbar trussel» da han ble tatt.

— Det stemmer ikke. Jeg har ikke truet med å være voldelig, sier Berge.

Frustrert av ufrivillig sølibat

Berge skrev for et par uker siden at han «planla å angripe en politimann med kniv en lørdagskveld på Torgallmenningen i mengden av fulle folk. Jeg tror jeg hadde hatt en rimelig god sjanse til å ta knekken på feministsvinet».

— Dette handlet om planene jeg hadde den gangen, våren 2011. Planene ble lagt bort etter at jeg møtte hun som nå er kjæresten min. Tankene var uttrykk for hatet mitt mot feministstaten, og et resultat av det ufrivillige sølibatet jeg levde i, sier Berge.

Tankene var uttrykk for hatet mitt mot feministstaten, og et resultat av det ufrivillige sølibatet jeg levde i. Eivind Berge

- Hvor langt unna var du å gjøre det du hadde planlagt?

— Det var på nippet til å skje. Jeg var kommet dit at jeg ville skaffe meg en passende kniv. Det var snakk om bare noen få dager, sier Berge.

- Tyranniet er gått for langt

Berge innrømmer samtidig at han har skrevet rosende om drap på politifolk, blant annet dette: «Politidrap harmonerer 100 prosent med alt jeg står for og er overhodet ikke noe jeg vil beklage. Tvert imot vil jeg understreke at jeg anser politidrap som den edleste formen for mannsaktivisme, og jeg skal love deg at jeg hadde utført det selv om jeg ikke hadde fått meg kjæreste».

Og: «Jeg skulle ønske menn som gruppe påførte politiet slike tap at samfunnet ble tvunget til å kalkulere med at de mest hatefulle feministlovene ikke er verd å håndheve».

— Jeg står for uttalelsene. Objektivt sett rammes disse trolig av loven. Men loven er veldig udemokratisk, og brukes også svært sjelden. Grensen bør gå ved trusler. Når helt generelle oppfordringer på en blogg skal rammes, er tyranniet gått for langt. Slike ytringer bør tillates, mener Berge.

Han er forberedt på å bli dømt for å ha forherliget vold, noe som er straffbart.

— Jeg bør jo ikke forhåndsdømme meg selv. Men jeg forventer å bli tiltalt og dømt. I så fall vil jeg anke til lagmannsretten, og be om nullifikasjon av loven, sier Berge.

Han mener en rekke ytringer rammes av lovteksten.

— Når feminister sier at voldtektsmenn bør kastreres eller drepes, er også det i strid med loven. Men det er bare mot slike som meg at politiet slår til knallhardt.

Terror kan forsvares

- Mener du at politidrap er akseptabelt?

— Jeg vil fortrinnsvis oppfordre folk til å bruke politiske kanaler og andre aksjonsformer. Menn kan for eksempel nekte å betale skatt, og slik skade samfunnet. Men vi kan komme dit at menn må forsvare seg mot feministdiktaturet med terror. Dette er et moralsk standpunkt, ikke en oppfordring, sier Berge.

- Hvordan tror du politifolk opplever det du sier?

— De har gått inn i jobben med innsikt i at de kan få et slik hat mot seg, sier Berge.

Berge ble først kjent etter å ha støttet deler av Anders Behring Breiviks manifest etter 22. juli.

Han ble i Bergen tingrett fengslet i to uker, ikke fire som politiet hadde bedt om. Han har bestemt seg for ikke å påkjære kjennelsen til lagmannsretten.

— Jeg har det greit her i Ålesund, og ser det ikke som hensiktsmessig å prøve å få kjennelsen omgjort. Jeg vil ikke risikere at politiet vinner frem med en lengre fengsling eller strengere restriksjoner der, sier Berge.

- Har aldri hatt våpen

Han avviser kategorisk at han er del av noe større, farlig nettverk.

— Det finnes ikke. Tanken om det er absurd. Vi er kanskje et par hundre i mannosfæren, som vi kaller oss. Det er en løs sammenslutning av fredelige bloggere. Jeg vet nesten bare om meg og kjæresten min her i Norge, sier Berge.

Bøkene om sprengstoff som politiet fant på gutterommet hos moren, sier han skriver seg fra førstegangstjenesten.

— Det er absurd at de trekker frem dette. Jeg var i ingeniørvåpenet, og har aldri hatt planer om å bruke sprengstoff.

- Hva med ammunisjonen de fant?

— Det må handle om tre-fire patroner jeg fant da jeg var barn. De er blitt liggende på gutterommet hjemme hos mor, der jeg har bodd den siste tiden. Jeg har aldri hatt våpen, annet enn da jeg var i militæret. Jeg husket ikke engang at de lå der, sier Berge.

Han er glad for at det aldri ble noe av det planlagte politidrapet på Torgallmenningen.

— Det ville ikke vært verdt det. Aggresjonen tok overhånd, og jeg tenkte ikke rasjonelt. Jeg føler fortsatt hat mot feministstaten. Men jeg er ikke villig til å ofre alt i kampen mot den. Kjæresten min berget minst ett liv, sier Berge.

Han anser seg nå som en politisk fange.

— De kommer alltid sterkere tilbake. Det håper også jeg å gjøre. Se bare på Nelson Mandela, sier Berge.