Det er Kristoffer Ramstad som spør. Han kom over dette synet i Baglergaten/Bakkegaten tirsdag kveld. Ved 22-tiden var han på vei hjem og så handlevognen og flere hundre sammenklemte flasker og bokser liggende ved fontenen i gaten. I vognen sto en blomsterbukett.

Dette bildet er tatt ved 22-tiden tirsdag kveld.
KRISTOFFER RAMSTAD

— Da jeg så dette, lurte jeg på om det var en form for en installasjon satt opp av kunstnere. Jeg gikk bort for å se og skjønte raskt at det var noen som hadde stjålet panten og vognen, sier Ramstad.

Vognen fra Meny

En telefon til butikksjef Johild Hagen på Meny Støletorget utelukker også kunstverk som mulighet.

— Ingen tvil, vognen er vår. Men jeg vet ikke om panten stammer fra oss, sier hun.

Den store flaskesamlingen er ikke helt uten verdi, og Hagen har opplevd at folk forsøker å ta sammenklemte flasker som er kjørt gjennom butikkens pantekvern.

— Vi vet noen forsøker å brette dem ut og pante dem på ny for å få penger, men jeg har ikke sett et slikt omfang tidligere, sier Hagen.

- Eldorado

Ramstad er oppgitt over forholdene i strøket han bor.

— Vi ser en stadig tiltagende forsøpling av området. Det er en salig blanding av sprøyter og boss her. De siste månedene har jeg sett flere og flere rusmisbrukere som setter sprøyter åpenlyst. Området er et eldorado for sykkelsamlere. Bosset flyter. Dette kunstverket føyer seg bare inn i rekken av forsøpling av strøket, sier Ramstad.

Merker du forsøpling av ditt nærområdet? Fortell og diskuter i feltet under!