For folk flest er Helljesen kjent for å lede valgsendinger på NRK. Ikke alle vet at han har bak seg en årrekke i Dræggens, der han ble chef.

Droppet fotball Nå bor han i hovedstaden, men hjertet banker fortsatt for buekorpsene, og da spesielt Dræggens, og de to øvrige lørdagskorpsene.

— Vi hadde jo mye å gjøre med Nordnæs og Nygaards. Jeg kjenner mange i disse korpsene og følger spesielt med dem, sier Helljesen.

I tillegg til å marsjere, spilte han også fotball på 1950-tallet i Hardy.

— Jeg måtte gjøre et valg, og det ble Dræggens. Jeg har aldri angret, sier han til bt.no.

  • **_Les også:

Så mange stilte på linje første dag_** — Ingen sesam-sesam-løsning - Hva skal til for å få opp interessen for buekorpsene?

— Interessen er der, men det må jobbes hardt for å få fart på rekrutteringen. Det er ingen sesam-sesam-løsning, kun hardt arbeid, mener Helljesen.

— Hvilke verdier har du tatt med deg fra tiden i Dræggens?

— Jeg lærte å ta ansvar. Det var også her jeg fikk min debut som skrivende journalist, i medlemsbladet Billeder fra Dræggen. Siden fikk jeg innpass i Morgenavisen og finansierte studiene ved universitet, forteller han.

— Dessuten fikk jeg en rekke kamerater, som ble venner for livet. I dag mimrer vi mer enn vi diskuterer når vi møtes, legger han til.

Kameratskap og premiering

  • Hva sier du til foreldre som sier at «buekorps er en gammeldags, militær greie»?

— Selv om de tilsynelatende har militære innslag, er det mange verdier å ta med seg. Kameratskap, premiering for oppmøte og tromming, for å nevne noe.

PS: Da Helljesen ble takket av i NRK for lang og tro tjeneste, ble slagere fra Dræggens flydd inn. Statsminister Jens Stoltenberg var en av dem som talte, og dermed fikk oppleve ekte dræggegutter.