Rettssaken tok en dramatisk vending da den tiltalte 49-åringen i dag innrømte å ha kvalt venninnen sin på et hospits i Sandviken. Han har helt siden han ble pågrepet nektet for at han har drept kvinnen.

Da mannen møtte i retten i dag nektet han straffskyld for drap og tyveri. I tillegg til drap er han tiltalt forå ha tatt ut 5575 kroner med Visa-kortet til kvinnen etter at hun var drept.

Da mannen startet sin forklaring innrømmet han likevel at han hadde tatt kvelertak på kvinnen. Han forklarte at de hadde kranglet om et bankkort ute i fellesrommet på hospitset, før de gikk inn på hans rom. Da han etter en stund skulle reise seg, holdt kvinnen ham tilbake, og tok ifølge mannens forklaring tak rundt halsen hans med begge hender.

— Lekesloss

Basketaket skal ifølge 49-åringen ha startet som en spøk, der de to lekesloss i fylla.

49-åringen svarte på kvinnens halsgrep med å gjøre det samme mot henne. Han understreket i retten i dag at han ikke klemte hardt, og at han ikke skjønte at hun kunne dø av grepet.

— Helt ærlig, jeg klemte ikke hardt til, sa 49-åringen.

Han fortalte at han fikk sjokk da han oppdaget at kvinnen var livløs. Han ba kameraten sin sjekke pulsen til kvinnen. 44-åringen, som også har vært siktet for drapet, påviste at hun var død.

De to gikk deretter ut, og ga beskjed til de andre på hospitset om at kvinnen ville sove.

Deretter fortsatte de å feste, og brukte blant annet kvinnens Visa-kort.

- Ville varsle politiet

De to mennene skal ifølge 49-åringen ha begynt å krangle om hvorvidt de burde varslet politiet. Han sier han ville varsle, men at 44-åringen ikke var enig. 49-åringen dro deretter hjem til familien sin, der han samme kveld ble pågrepet for fyll og bråk.

Han sa da til politiet at han hadde drept en kvinne. Men siden venninnen ennå ikke var funnet, ble han ikke tatt på alvor.

Dagen etter fant lederen for hospitset kvinnen død, og de to kameratene ble pågrepet. 44-åringen ble imidlertid sjekket ut av saken.

Den drapstiltalte 49-åringen forklarer den plutselige endringen i forklaring med at han ikke ville greid å lyve foran offerets pårørende i retten. Han sier det ikke gikk opp for ham hva som hadde skjedd, før saken ble berammet for retten.

— Jeg har nektet på det, jeg kunne ikke tro at det var sant. Dette er jo bare veldig trist, sa han i dag.

Nytt avhør i oktober

Da han bestemte seg for å fortelle hva som hadde skjedd, tok 49-åringen kontakt med politiet for å avgi ny forklaring. Dette skjedde i slutten av oktober.

Mannen har tidligere sagt til BT at han synes det er uforståelig at han er drapstiltalt.

— Jeg husker alt som skjedde om onsdagen, og jeg drepte henne ikke. Hvorfor skulle jeg det? Hun var bare snill med meg, sa han.

Den gang hevdet han at kameraten hadde sagt at kvinnen var død, og at det måtte være derfor han først sa til politiet at han hadde drept en kvinne.

Kvinnen ble funnet død på 49-åringens rom i et hospits i Nye Sandviksvei i november i fjor. Der hadde hun ligget siden dagen før.

Det er satt av seks dager til rettssaken mot 49-åringen.

DREPT: Polititeknikere ved huset der en kvinne ble funnet kvalt i en seng i november i fjor.
Bergens Tidende