To trafikkulykker inntraff på ulike steder i Nordhordland i 18-tiden tirsdag kveld. Politiet fikk melding om den første på Seim 17.49, og den andre på Nordhordlandsbroen 18.01.

En bt.no-tipser kjørte forbi begge ulykkesstedene på tur fra Mongstad til Bergen.

Han forteller at han først så en bil som hadde kjørt i autovernet på riksvei 57 på Seim. Det oppsto ingen personskader, og ingen andre kjøretøy var involvert, ifølge politiet.

Traff møtende bil

Så kom det ny beskjed, denne gangen fra Nordhordlandsbroen. Midt på toppen av broen hadde en tilhenger løsnet og truffet en møtende bil.

— Bilen på vei mot by’n mistet tilhengeren og den gikk i fronten på møtende bil. Jeg så imidlertid ingen større skader, sier tipseren.

Han er yrkessjåfør og lot seg provosere at de to ulykkene.

«Hva i h... holder dere på med?»

— Jeg første jeg tenkte var: Hva i h... er det dere holder på med? På Seim hadde han altfor mange pinner på tilhengeren. Det er mange uhell med tilhengere som kunne vært unngått. De fester ikke sikkerhetskroken, og hvis støttehjulet treffer en fartsdump, kan hele bilen bli løftet opp, sier han.

Vaktoperatør Camilla Einarsen i Veitrafikksentralen sier at trafikken flyter på Nordhordlandsbroen etter at det oppsto en del køer.

Tilhengeren ligger imidlertid igjen og skaper visse problemer. Politiet har derfor sendt en patrulje til stedet.

Einarsen ønsker ikke å si noe om sikring av tilhengere er et generelt problem, mens operasjonsleder Ole Jakob Malmo sier han regner med at bilistene vet at de bør ta ekstra hensyn ved lasting av tilhenger.

Malmo sier at de ikke foreløpig ikke vet om saken vil noe etterspill for sjåførene.

Også i Sogn og Fjordane sliter de veifarende med å kontrollere tilhengerne mandag kveld. En henger med trelast løsnet fra en bil like ved Kvernbergtunnelen. Brannvesenet er på stedet for å rydde opp.

Tips om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post